Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті цивільного захисту України відбувся випуск молодих фахівців

В університеті цивільного захисту України відбувся випуск молодих фахівців

464 курсанти отримали дипломи, 74 з них – з відзнакою. 242 лейтенанти продовжать свою службову діяльність у підрозділах ДСНС.

Вітання від голови ДСНС України Миколи Чечоткіна випускникам та гостям заходу передав заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький.

«Цей день є результатом багаторічної праці – як вашої, так і ваших керівників, педагогів, наставників та батьків. Декілька років тому, свідомо зробивши вибір на користь почесної справи – порятунку людей, ви відмовилися від безтурботного життя задля почесного обов'язку носити горде ім’я рятувальника – офіцера Державної служби України з надзвичайних ситуацій, - сказав Руслан Білошицький. - Працюйте на благо України так, щоб ми пишалися вами і вашими професійними досягненнями. Знання та навички, отримані в університеті, стануть надійним фундаментом для успішної розбудови вашої професійної майстерності, допоможуть якісно та впевнено виконувати поставлені завдання».

З напутніми побажаннями до молодих офіцерів звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Він зазначив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти скористалися здобутими знаннями у професійній діяльності, щоби кожен з них відчував власну спроможність застосовувати свої вміння для вирішення практичних завдань у складі підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Бажаю успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання випускника Національного університету цивільного захисту України», - звернувся Володимир Садковий до молодих офіцерів.

Випускники подякували керівництву та колективу навчального закладу за постійну увагу, підтримку та турботу, дали урочисту клятву вірності та відданості Українському народові та обраній професії.

Серед сьогоднішніх випускників був і курсант 5-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Максим Барабаш. Шість років тому він врятував життя півторарічному Єгору Лопатіну, який ненароком упав у 15-метровий колодязь. Дістав Максим маленького Єгорку вже непритомного. Нагорі дорослі допомагали юнакові надавати домедичну допомогу дитині і відправили її до лікарні, де згодом маленький Єгор остаточно одужав. У вересні 2012 року 16-річного миколаївського школяра Максима Барабаша запросили до ДСНС України, де він отримав нагороду за врятоване життя і став «Героєм-рятівником року». Доленосна подія стала вирішальною: за рік Максим Барабаш вступив до Національного університету цивільного захисту України.

І 9 червня під час урочистостей вже семирічний Єгор Лопатін і його мати щиро дякували Максимові Барабашу за врятоване життя. Максим подарував Єгоркові свої курсантські погони з надією, що малюк теж обере професію рятувальника.

Завершилася церемонія випуску проходженням урочистим маршем особового складу університету.