Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державні підприємства АПК мають працювати на інтереси громади. Голова ХОДА

Державні підприємства АПК мають працювати на інтереси громади. Голова ХОДА

Під час Ради регіонального розвитку Юлія Світлична поставила контролюючим органам та керівникам районів вимоги щодо подолання корупції у сфері сільського господарства.

Вона наголосила на необхідності створення прозорих умов для діяльності фермерів.

«Моя вимога до керівників районів – це всебічна допомога фермерським господарствам та сільгоспвиробникам. Моє прохання до аграріїв: якщо ви бачите штучні перешкоди своїй діяльності, інформуйте обласну державну адміністрацію. Я маю повну нетерпимість до зловживань і буду реагувати на це. Жорстко – відповідно до законодавства України», - акцентувала керівник ХОДА.

Також вона підкреслила необхідність продовжувати роботу щодо повернення державі активів, які були присвоєні представниками приватного сектору незаконно.

«Вважаю, що минулого року діяльність органів прокуратури в цьому напрямку була досить ефективною. Сподіваюся, що цього року ви більш широко підійдете до цього питання, й зловживання майном в області буде припинено», - звернулася голова ХОДА до прокурора області Юрія Данильченка.

Також Юлія Світлична закликала керівництво Держгеокадастру в Харківській області долучитися до активної антикорупційної роботи.

«Ви ефективно працюєте з учасниками АТО щодо виділення земельних ділянок. Вони добре про вас відгукуються. Але я хочу чути такі ж позитивні відгуки щодо вашої роботи й від працівників агропромислової сфери, - підкреслила керівник облдержадміністрації. - Окремо звертаюся до правоохоронців та представників органів юстиції щодо недопущення рейдерських атак на сільгосппідприємства. Необхідно більш активно діяти щодо знищення корупції у земельних питаннях - в усіх органах влади, від місцевих до підрозділів Держгеокадастру. У Харківській області повинна бути координація дій усіх силових структур та органів державної влади щодо убезпечення чесного фермера від ризиків».

Представників агропромислового сектору голова ХОДА також попередила про відповідальність за неправомірну діяльність та надання неправдивих даних щодо урожайності.

«Маємо випадки, коли два підприємства поряд - державне і приватне - показують урожайність 18 ц/га та понад 40 ц/га відповідно. Це можна пояснити лише навмисним заниженням показників з метою набити власні кишені та не платити в бюджет. Надходження в бюджет - це розвиток громади. А державні підприємства мають працювати на інтереси громади», - підкреслила Юлія Світлична, закликавши керівників районів контролювати ситуацію та у разі порушень надавати інформацію до контролюючих органів та в обласну адміністрацію.

Більше фото