Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До середини червня в споруджуваній будівлі школи в Пісочині завершать оздоблювальні роботи

До середини червня в споруджуваній будівлі школи в Пісочині завершать оздоблювальні роботи

Після цього залишиться завезти меблі та встановити все необхідне обладнання.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який відвідав 13 квітня споруджувану будівлю в мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин.

«За дорученням голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної я сьогодні черговий раз проінспектував хід будівельно-монтажних та оздоблювальних робіт. Керівником області цей об'єкт визначено, як пріоритетний, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Хочу зазначити, що ми на 2 тижні випереджаємо графік будівництва. Згідно з планом, оздоблювальні роботи мали бути завершені до 1 липня, але на зараз ми переконалися, що закінчимо ці роботи до 12 - 15 червня».

Заступник голови ХОДА зазначив, що дизайн майбутніх кабінетів і холів школи будівельники узгоджують з учителями, які будуть тут працювати, майбутнім директором навчального закладу, а також районним і обласним управліннями освіти.

«Уже замовлено обладнання, меблі, технічні засоби, а також всі матеріали для спортивного ядра та благоустрою - клумби, лавочки, зелені насадження, - повідомив Євгеній Шахненко. - Після завершення оздоблювальних робіт нам необхідно буде виконати комплекс робіт з монтажу обладнання, розстановки меблів, інформаційних стендів тощо. Вчителі будуть записувати дітей, щоб 1 вересня після урочистої лінійки школярі одразу сіли за парти».

Нагадаємо, будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль» розпочалося в 2016 році. Виділення коштів на роботи з державного та обласного бюджету домоглася глава ХОДА Юлія Світлична. Це перша школа, яку зводять «з нуля» в Харківській області за останні 12 років. За проектом, школа в мікрорайоні «Мобіль» смт Пісочин буде триповерховою, у будівлі передбачені ліфти. Навчатися тут зможуть 640 дітей. Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальні заклади: колегіум, який переповнений у два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.