Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано угоди з банками, які надають «теплі» кредити ОСББ області

Підписано угоди з банками, які надають «теплі» кредити ОСББ області

Це дозволить розпочати реалізацію регіональної програми, за якою ОСББ та ЖБК отримують з обласного бюджету відшкодування 20% суми кредитів, взятих на енергоощадні заходи.

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

«Кошти на фінансування Програми стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних технологій у цьому році - 600 тис. грн - були виділені в ході сесії обласної ради 23 лютого. А вже 28 лютого ми підписали додаткові угоди про відповідну співпрацю у 2017 році між департаментом, АТ «Ощадбанк» і ПАТ АБ «Укргазбанк», з якими ми співпрацювали за програмою і в минулому році, - розповів директор департаменту Сергій Магдисюк. - Така оперативність дозволить нам якомога швидше розпочати виплати за кредитами».

Також, за словами Сергія Магдисюка, зараз опрацьовується питання щодо приєднання до реалізації обласної програми ПАТ КБ «Приватбанк».

Нагадаємо, у 2016 році з обласного бюджету було виплачено компенсацію за 11-ма «теплими» кредитами ОСББ та ЖБК на загальну суму 195,7 тис. грн.

У цьому році на реалізацію програми в обласному бюджеті вже передбачено 600 тис. грн, і ця сума, в разі відповідного попиту з боку ОСББ та ЖБК, може бути збільшена вдвічі.