Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готує нову партію гуманітарної допомоги жителям Авдіївки. Юлія Світлична

Харківщина готує нову партію гуманітарної допомоги жителям Авдіївки. Юлія Світлична

3 лютого голова ХОДА взяла участь у всеукраїнській cелекторній нараді під керівництвом Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Нарада була присвячена ситуації в Авдіївці Донецької області. Зокрема, обговорили питання, пов'язані з наданням гуманітарної допомоги місцевим жителям, роботами з відновлення інфраструктури та систем життєзабезпечення міста.

«Ми продовжуємо збирати гуманітарну допомогу. Швидше за все, будемо готові відправити наступну партію вранці 4 лютого», - повідомила Юлія Світлична.

У наступний гуманітарний вантаж від Харківської області увійдуть необхідні для відновлювальних робіт в Авдіївці будматеріали: брус, дошки, цемент, шифер, будівельні суміші та інше.

Юлія Світлична також дала доручення оновити інформацію про те, яку кількість жителів Авдіївки, у разі евакуації, зможуть прийняти в районах області.

«Всім службам регіону і структурним підрозділам потрібно бути готовими, в разі необхідності, мобілізувати всі сили і надати необхідну допомогу», - сказала Юлія Світлична.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відзначив оперативність Харківської області у питанні надання гуманітарної допомоги Авдіївці.

Він також повідомив, що за останні дні у населеному пункті були зруйновані і пошкоджені 28 будинків.

«Зараз ведуться підготовчі роботи щодо відновлення приватного сектору, а також двох багатоповерхівок, у які 2 лютого потрапив снаряд», - повідомив Геннадій Зубко.

У ході наради Володимир Гройсман відзначив високий рівень взаємодії підрозділів Нацполіції, ДСНС, військових і комунальних служб в Авдіївці.

Нагадаємо, з Харкова на Донбас відправили 50 тонн гуманітарної допомоги, з них понад 20 тонн продуктів. Все необхідне зібрали буквально за лічені години. До процесу долучилися підприємства і фермери з усіх районів Харківської області.

У нашому регіоні діє оперативний штаб для надання допомоги жителям Авдіївки. Він був створений 31 січня розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Відповідне доручення всім головам облдержадміністрацій України дав Президент Петро Порошенко.

Питання надання гуманітарної допомоги населенню Авдіївки Юлія Світлична тримає під особистим контролем.

Більше фото