Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка проектів пам'ятника героям АТО

У Харкові відкрилася виставка проектів пам'ятника героям АТО

У заході взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він зазначив, що проект повністю підтримує керівник обласної адміністрації Юлія Світлична, яка у вересні підписала меморандум про співпрацю з ветеранами АТО і представниками Євромайдану.

«В минулому році, до Дня захисника України, на площі Захисників України був закладений камінь, на місці якого з’явиться пам'ятник героям АТО. Це пам'ятник героям сьогоднішнього часу, які стоять на сторожі миру нашої держави, - сказав Михайло Черняк. - Наш регіон живе мирно і стабільно розвивається, завдяки саме цим людям. Упевнений, що площа Захисників України і пам'ятник героям АТО стануть знаковими для Харкова».

Заступник голови ХОДА зазначив важливість того, що створення пам'ятника - ініціатива громадськості.

«Ідея проведення конкурсу виникла у харків'ян, ветеранів АТО. Обласна адміністрація підтримує цю ініціативу і робить все можливе, щоб сприяти реалізації проекту. Це хороший приклад взаємодії між громадськістю та органами влади», - підкреслив Михайло Черняк.

За підтримку проекту та інших ініціатив учасників антитерористичної операції голові ХОДА Юлії Світличній під час відкриття виставки подякував керівник обласної організації «Спілки ветеранів АТО» Олександр Сергєєв.

На виставці, яка працює в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62), представлено 7 проектів пам'ятника. Їх можуть оцінити всі харків'яни. Свої коментарі про роботи можна залишити в журналі відгуків. Організатори обіцяють, що думка городян буде враховуватися при виборі переможця конкурсу.

Виставка триватиме п'ять днів, і вже 12 листопада конкурсне журі визначиться з переможцем. Після цього почнеться збір коштів на будівництво пам'ятника.

Так, перший концерт, який відбудеться в новому органному залі Харківської обласної філармонії, буде благодійним - зібрані кошти підуть на реалізацію проекту.

Нагадаємо, ініціатори встановлення пам'ятника хотіли б бачити монумент вже до наступного Дня захисника України.