Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школу в Пісочині розраховують побудувати за два роки

Школу в Пісочині розраховують побудувати за два роки

4 червня хід будівельних робіт у мікрорайоні Мобіль проінспектували перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична та заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Юлія Світлична підкреслила: будівництво школи в Пісочині знаходиться на контролі голови облдержадміністрації Ігоря Райніна. Незважаючи на те, що гострий дефіцит місць у школах найближчого передмістя Харкова виник ще кілька років тому, реально проблему почали вирішувати тільки в 2015 році.

«Нам вдалося знайти кошти для будівництва школи. На найближчій сесії обласної ради буде ініційовано питання про виділення 4 мільйонів гривень співфінансування з обласного бюджету; сільський та районний бюджети вже виділили 7 мільйонів; і ми домоглися виділення співфінансування в розмірі 24 мільйонів гривень з державного бюджету. У цьому нам допомогли народні депутати, зокрема Ірина Луценко. Це хороший приклад того, як органи виконавчої влади взаємодіють з народними депутатами», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що цього року планують закінчити половину всіх будівельних робіт. За словами першого заступника голови ХОДА, незважаючи на те, що проект розрахований на три роки, школу планують побудувати швидше - протягом двох років. Будівельники роблять для цього все можливе.

«Цей об'єкт необхідний Пісочину. Тут недостає близько 800 шкільних місць. Коли ми завершимо будівництво цієї школи, це практично покриє всю необхідність селища. Зараз у Пісочині є два навчальні заклади: колегіум, який переповнений у два рази і школа, - вона переповнена на 30%. 1 вересня до шкіл планують піти 260 першокласників із Пісочину. Потужностей навчальних закладів не вистачить на таку кількість першокласників. Ми це прекрасно розуміємо та вишукуємо всі можливості для того, щоб цей проект був завершений якомога раніше», - зазначила Юлія Світлична.

Наразі будівництво школи йде повним ходом. Уже забили 75 палі і почали укладати арматурні каркаси, йде бетонна підготовка під фундамент і паралельно робочі готують майданчик для установки баштового крана.

За інформацією заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, у будівництві школи застосовуються сучасні технології.

«У першу чергу, це дуже серйозне утеплення, яке дозволить економити бюджетні кошти з точки зору енергоефективності та оплати за тепло та інші комунальні послуги. Тут будуть застосовані сучасні методи розведення комунікацій. Ми обов'язково розглянемо питання автономного опалення, якщо це буде вигідно для бюджету», - пояснив заступник керівника області.

Він також розповів, що на початку вересня каркас будівлі буде повністю готовий, у жовтні встановлять вікна та двері, а в листопаді планують завершити всі внутрішні комунікації - системи водопостачання, кондиціонування, вентиляції, теплопостачання. Нагадаємо, за проектом школа в Пісочині буде триповерховою, в будівлі передбачені ліфти. Навчатися тут зможуть 640 дітей.

Більше фото.