Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочині будують школу на 640 місць

У Пісочині будують школу на 640 місць

Хід робіт 18 лютого проінспектували заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Євгеній Шахненко.

Будівництво нового навчального закладу в мікрорайоні Мобіль у Пісочині почалося півтора місяці тому. Тут вже вирито котлован, на будмайданчик завели тимчасові інженерні мережі, робочі забили пробні палі. Після необхідних випробувань проектувальники дадуть свій висновок, і робочі розпочнуть забивати пальове поле.

За проектом тут буде триповерхова сучасна будівля, в якій навіть передбачені ліфти. Школа розрахована на 640 місць. За словами Юлії Світличної, питання будівництва школи в Пісочині стоїть досить гостро. У селищі функціонують 2 загальноосвітніх установи. При проектній потужності 910 місць у Пісочинському колегіумі навчаються 1512 дітей, а в Пісочинській ЗОШ при потужності 197 - 276 дітей. Крім того, 140 школярів їздять на навчання до Харкова, 71 - до інших шкіл району.

«У мікрорайоні Мобіль є гостра необхідність в учнівських місцях. Ми говоримо, що колегіум і школа в Пісочині переповнені - тут навчаються на 30-50% більше дітей, ніж передбачено проектами цих навчальних закладів. І на сьогодні батьки шукають, куди можна віддати вчитися своїх дітей, - пояснила Юлія Світлична. - Школа тут дійсно необхідна. Ми оцінили демографічну ситуацію в селищі та розуміємо, що попит на місця в школах буде рости. Це чудово, і ми повинні допомогти людям. Ми вивчимо всі існуючі можливості, щоб якомога швидше ввести будівлю в експлуатацію».

Заступник голови ХОДА також зазначила, що будівництво школи в Пісочині вже внесено до Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік.

За словами Євгенія Шахненка, на сьогодні отримано всі дозволи на проведення робіт, і вони ведуться згідно з графіком. Загальна вартість об'єкта - близько 70 мільйонів гривень.

«Ми плануємо, що роботи не зупиняться. Цього року очікуємо фінансування цього об'єкта з Державного фонду регіонального розвитку - 24 мільйони гривень. Також нам буде допомагати і Харківська районна державна адміністрація. Пісочинська селищна рада вже виділила 4 мільйони. І ми зробимо все можливе, щоб запустити цю школу в експлуатацію в найкоротші терміни (згідно з нормативом - 3 роки)», - сказав Євгеній Шахненко.

Також заступники голови ХОДА в Пісочині провели робочу нараду з фахівцями, на якій обговорили питання будівництва школи.