Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво школи в Пісочині - один з головних пріоритетів на 2016 рік. Юлія Світлична

Будівництво школи в Пісочині - один з головних пріоритетів на 2016 рік. Юлія Світлична

Про це заступник голови ХОДА заявила в ході III сесії обласної ради VII скликання.

Юлія Світлична зазначила, що проект будівництва школи в Пісочині вже внесений до Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік, більш того, обласна державна адміністрація включила його до переліку об'єктів, які планується фінансувати з Державного фонду регіонального розвитку.

«Облдержадміністрація домагатиметься виділення 25 млн грн з фонду в 2016 році. Але вже зараз очевидно, що потрібно співфінансування з обласного бюджету. Також треба враховувати той факт, що якщо раптом держава не виділить кошти, нам потрібно буде думати про фінансування будівництва з обласного бюджету. У разі необхідності, це питання буде розглядатися додатково, але вже зараз потрібно сказати, що будівництво школи в Пісочині - один з пріоритетів на 2016 рік», - підкреслила Юлія Світлична.

За її словами, особливо актуальне будівництво школи для мікрорайону Мобіль, який активно розширяється. Проект будівництва школи розрахований на 2016-2018 роки, загальна вартість об'єкту - близько 70 млн грн.

Усього в Пісочині на сьогоднішній день функціонують дві школи. Обидві, за словами Юлії Світличної, переповнені і працюють в 2 зміни. Дефіцит учнівських місць в Пісочині на сьогодні становить 880 місць.

Більше фото