Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорогу Харків-Охтирка відремонтують у 2016 році

Дорогу Харків-Охтирка відремонтують у 2016 році

У ході засідання III сесії обласної ради VII скликання депутати підтримали рішення внести ремонт автотраси до регіональної Програми розвитку дорожнього комплексу на 2012-2016 роки.

Як пояснив начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області Євген Зражевець, дорогу Харків-Охтирка було внесено до плану робіт служби на 2016 рік за дорученням голови ХОДА Ігоря Райніна.

«Голова облдержадміністрації визначив цю дорогу як пріоритетну для проведення ремонтних робіт у цьому році. Вона знаходиться в дуже поганому стані. При цьому траса має особливе значення, адже забезпечує сполучення між Харківською та Сумською областями. Наші регіони дуже інтегровані між собою, в нас багато виробничих зв’язків, тому інтенсивність руху тут дуже велика. Крім того, дорогою йде великий потік вантажної техніки, оскільки обидва регіони мають розвинуте сільське господарство», - пояснив Євген Зражевець.

Дорожники вже обстежили дорогу та визначили комплекс робіт, які необхідно провести для відновлення характеристик дорожнього покриття.

За словами Євгена Зражевця, на ремонт дороги будуть спрямовані кредитні кошти у розмірі 70 млн грн.

«Кредити надаються під гарантії уряду, - уточнив Євген Зражевець. - Цих коштів вистачить, щоб забезпечити безпечний та достатньо комфортних проїзд по дорозі».

Крім того, частину коштів - близько 15 млн грн - буде спрямовано на відновлення Губарівського шляхопроводу через залізничний шлях. Наразі шляхопровід зруйнований, і водіям доводиться їхати в об’їзд зайві 4 км.

Ремонтні роботи, за словами начальника Служби автодоріг, орієнтовно планують розпочати у травні цього року.

Довідка. Регіональна автомобільна дорога державного значення Р-46 «Харків-Охтирка» має протяжність на території Харківської області 81,7 км. Конструкція основи дорожнього покриття виконана дьогтєгрунтом товщиною 18 см та розрахована під вагові нормативні навантаження, що діяли у період проектування - у 50-х роках минулого сторіччя.