Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін привітав кращих учасників першого етапу «Школи лідерства голови ХОДА»

Ігор Райнін привітав кращих учасників першого етапу «Школи лідерства голови ХОДА»

19 грудня керівник облдержадміністрації зустрівся зі студентами, які продовжать осягати ази лідерства на практиці, співпрацюючи з департаментами ХОДА.

Перший - теоретичний - етап навчання в «Школі лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна» успішно завершили 60 студентів. Протягом листопада 2015-го року вони пройшли курс, що включав 10 лекцій та тренінгів. У тому числі - лекції для учасників проекту читали заступники голови облдержадміністрації Юлія СвітличнаМихайло Черняк та інші.

З кращими учнями Школи Ігор Райнін поділився своєю думкою про те, які якості важливі для керівника, і навів кілька прикладів з роботи команди Харківської облдержадміністрації, які вимагали від керівників прийняття складних, але життєво важливих рішень.

«Якості лідера потрібно виховувати якраз з вашого віку, - зазначив голова обладміністрації. - Одного таланту лідера або керівника в будь-якій справі замало. 90% успіху складається з працьовитості та роботи над тими якостями, які заклала у вас природа».

Ігор Райнін зазначив, що одна з головних якостей, які необхідні будь-якому керівникові, - вміння брати на себе відповідальність за свої рішення, дії та слова.

«Треба вміти відповідати за свої слова та приймати рішення. Іноді вони складні та вкрай відповідальні», - пояснив керівник ХОДА.

Він попередив кращих учасників «Школи лідерства», що не завжди в житті у них буде час на роздуми, найчастіше важливі рішення потрібно приймати моментально та нести відповідальність за отриманий результат.

«Усьому цьому потрібно вчитися, і «Школа лідерства» якраз і присвячена тому, щоб ви могли перейняти краще, удосконалитися та перевершити тих людей, які читали вам лекції. Я бажаю, щоб ви стали краще за всіх, хто вас учив», - сказав студентам керівник області.

Усім, хто перейде до наступного етапу навчання в «Школі лідерства голови ХОДА», Ігор Райнін вручив іменні сертифікати.

Студенти, у свою чергу, поділилися враженнями від пройденого навчального курсу.

«Молодь тут отримує реальну можливість налагодити комунікацію з органами влади та реальні інструменти для реалізації своїх проектів, - зазначив студент третього курсу Харківського національного медичного університету Максим Гончаренко. - Найголовніше - що ми змогли об'єднатися та зібрати команду, яка дійсно готова працювати. Були яскраві лекції, їх проводили дуже досвідчені тренери та навіть представники органів влади. Для молоді можливість з ними поспілкуватися, щось запитати - це дуже сильно».

Після завершення першого етапу навчання у слухачів «Школи лідерства голови ХОДА Ігоря Райніна» буде майже місяць для того, щоб відпочити та набратися сил. Уже в середині січня стартує наступний етап, під час якого студенти зможуть працювати над реалізацією своїх проектів спільно з департаментами Харківської облдержадміністрації.

Більше фото