Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вже 1 грудня активізується будівництво Харківської філармонії. Ігор Райнін

Вже 1 грудня активізується будівництво Харківської філармонії. Ігор Райнін

Голова ХОДА домігся виділення регіону фінансування, необхідного для продовження робіт на знаковому культурному об'єкті.

«Вже складено графік виконання робіт на першому пусковому комплексі Харківської філармонії, який включає будівництво органного залу та глядацького комплексу. Активні будівельні роботи на об'єкті розпочнуться з 1 грудня, але вже сьогодні будівельники розпочали підготовку», - розповів керівник ХОДА.

Кошти на будівництво першого пускового комплексу були виділені з Державного фонду регіонального розвитку розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, про плани завершити будівництво органного залу філармонії в першому кварталі 2016 року Ігор Райнін розповів під час робочої наради з працівниками галузі культури за участю віце-прем'єр-міністра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка, яка відбулася 5 листопада.

Як зазначив директор-головний диригент Харківської філармонії Юрій Янко, завершення будівництва органного залу дозволить активізувати концертну діяльність установи та поліпшить її економічний стан.

«Новий органний зал - це мрія багатьох поколінь харків'ян. Те, що перший етап реконструкції філармонії буде завершений, - перемога не тільки для Харківської області, а й для всієї країни. Україна буде пишатися новим органним залом, аналогів якому в світі немає. І ми вкрай вдячні керівнику області Ігорю Райніну за те, що це стало можливим», - підкреслив Юрій Янко.