Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Патріотизм в Україні і зокрема в Харківській області - на високому рівні. Посол Латвії Аргіта Даудзе

Патріотизм в Україні і зокрема в Харківській області - на високому рівні. Посол Латвії Аргіта Даудзе

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 18 березня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе. «Мені дуже важливо подивитися своїми очима що відбувається в Харкові. І сьогодні я приїхала до вас з делегацією, в складі якої є експерти Комітету оборони та боротьби з корупцією. У нас заплановано ряд заходів, в рамках яких нашій стороні хотілося б поділитися з Харківською областю досвідом у сфері управління та боротьби з корупцією. Також ми обговоримо з вашими фахівцями питання, пов'язані із зовнішньою політикою. Спілкування між експертами різних країн сприяє подальшій конструктивній роботі. Також ми сьогодні в Харкові відкриваємо пам'ятну дошку архітектору Юлію Цауні. В цілому наша місія - представити Латвію і Європейський Союз, а також дізнатися як живе Харківська область в нинішній ситуації», - зазначила Посол Латвії Аргіта Даудзе.

«Ситуація в Харківській області непроста. Іноді ситуацію нагнітають. Але той мирний план, який був узгоджений в Мінську, хоч і не виконується в повному обсязі, але дозволив зберегти життя тисячам людей. На сьогодні з боку Російської Федерації триває ескалація конфлікту. Але можу сказати, що танки на Харківську область не йдуть. Президент України робить все, щоб зберегти мир і спокій у країні. І те, що нам сьогодні допомагає Європа, ми, безумовно, цінуємо. Якщо дати розгорітися іскрі, це може ускладнити ситуацію в геополітичному контексті», - підкреслив Ігор Райнін.

Голова облдержадміністрації додав, що сьогодні Харківська область, будучи крайньою східною точкою України, знаходиться на передовій. «Але я просто захоплююся українським народом, його духом і патріотизмом, завдяки чому вдалося пригальмувати такого потужного ворога», - сказав Ігор Райнін.

У свою чергу, Аргіта Даудзе погодилася зі словами Ігоря Райнін і додала, що патріотизм в Україні і зокрема в Харківській області - на високому рівні. «Українська сторона - є стороною миру і виконує всі домовленості», - підкреслила Посол.

Також Аргіта Даудзе зазначила, що буде рада, якщо в майбутньому Латвія продовжить підтримувати добрі відносини з Харківською областю і співпрацювати як в економічному, так і в культурному напрямках.

Довідка. 18 березня в Харківській області з робочим візитом перебуває делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе. О 14.00 відбудеться відкриття меморіальної дошки латиському архітектору Юлію Цауні на будівлі по вул. Сумській, 44/2. О 15.00 у Національній академії правових наук (вул. Пушкінська, 70) пройде круглий стіл за участю Посла Латвії на тему «Антикорупційне законодавство: теорія і практика застосування. Досвід Латвійської Республіки у боротьбі з корупцією».