Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськості пропонують підключитися до роботи з охорони мостів в Харківській області

Громадськості пропонують підключитися до роботи з охорони мостів в Харківській області

Як розповів 31 січня голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході Всеукраїнського збору громадських організацій та самооборон міст і селищ України, в Харківській області налічується більше 300 мостів, з них великих - 124. На сьогоднішній день вже взяті під охорону 38 з них, і кожен день число об'єктів, що охороняються збільшується. За словами губернатора, під охороною зараз знаходяться найбільш важливі об'єкти, диверсія на яких призведе до колапсуючої ситуації в регіоні або утрудненню руху державного значення. Також Ігор Балута уточнив, що на Південній залізниці в три рази частіше стали перевіряти залізничне полотно для того, щоб знизити можливість закладки бойових зарядів на лініях.

«Є певні складності в тому, щоб взяти під охорону всі мости в регіоні, оскільки необхідно залучити для цього велику кількість людей. Для організації вартової служби необхідно не менше шести патрульних на об'єкт. Ми працюємо над цим питанням. Робота ця нова для нас, але ми вже знаємо, що потрібно робити», - запевнив голова ХОДА.

Спілкуючись з представниками громадських організацій та самооборон, Ігор Балута запропонував спільними зусиллями організувати охорону стратегічно важливих мостів і шляхопроводів в регіоні. «У нас дійсно не вистачає особового складу для організації цієї роботи в повному обсязі. Мені б хотілося, щоб ви підключилися до цієї роботи», - підкреслив голова ХОДА.