Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Модульне селище в Харкові готове прийняти перших переселенців

Модульне селище в Харкові готове прийняти перших переселенців

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат України Ірина Геращенко, а також народні депутати України Марія Іонова та Ірина Луценко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 25 грудня під час візиту до Харківської області оглянули хід будівництва модульного селища для переселенців, яке будується в Харкові. Супроводжував гостей т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко. За словами Сергія Бочковського, на сьогодні вже завершено монтування 189 модулів, підключення їх до інженерних мереж та укомплектування меблями. Залишилося підключити резервний генератор та облаштувати території. Загалом готовність містечка оцінюється на 99%. 

Як відмітив Вадим Глушко, будівники працювали дуже швидко, і нарешті змонтували будинки, в яких вже можуть оселитися переселенці, що перебувають в Харківській області. Всього до селища переїдуть 488 осіб. Також стало відомо, що відповідні міські комісії все пройшли, і повний список переселенців, що переїдуть до будинків, готовий. Люди заселяться після новорічних свят.

В той же час Геннадій Зубко зазначив, що сьогодні дуже важливо, щоб усі країни світу бачили, що Україна потребує допомоги, і не тільки матеріальної, а й моральної. «Зараз є домовленість з Урядом Німеччини, з пані Меркель про надання допомоги на суму 500 млн. євро. І я думаю, що на початку січня буде підписана угода про надання такої допомоги. Німеччина показує ті дії, які повинні стати прикладом для інших країн», - сказав Геннадій Зубко.

Довідка. Загалом до України надійшло 1366 модулів, які розділили на 7 селищ. Змонтовано 67 10-модульних блоків, 20 – 27-модульних блоків і 4 – 28-модульні та 14 адміністративно-господарчих блоків. Зазначена кількість будинків розрахована на заселення 3488 внутрішньо переміщених осіб.