Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів

У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів

21 червня на майдані Свободи відбувся випуск молодих офіцерів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС). В урочистому заході взяли участь заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Юрій Думанський, т.в.о командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Дроздов, представники ветеранських та громадських організацій.

За словами виконуючого обов’язки начальника університету, військового льотчика І-го класу полковника Андрія Алімпієва, 15 випускників завершили навчання із відзнакою, а лейтенант Дмитро Бойко заслужив золоту медаль. Серед молодих офіцерів 12 дівчат. Вони опановували знання, необхідні для організації і забезпечення польотів військової авіації.

«Попереду на «кожедубівців» у лейтенаських погонах чекають важкі, але цікаві армійські будні: полігони, навчання, стрільби тощо. Випускникам варто пам’ятати, що саме від них залежить подальше зміцнення обороноздатності країни і мирний спокій цивільних громадян. Безумовно, сьогоднішній день є святковим і для військових викладачів, рідних та близьких. Усі вони можуть пишатися новою генерацією офіцерів. Бажаю усім військовослужбовцям професійного зростання та сімейного благополуччя», - зауважив у вступному слові генерал-лейтенант Юрій Думанський.

До його слів приєднався і випускник вузу, генерал-майор Сергій Дроздов.

«30 років тому, я молодим лейтенантом стояв у такому ж великому строю. Суворого ставлення до себе та вдосконалення своїх знань я бажаю молодим офіцерам, які мріють дослужитися до генеральських лампасів. Також мені приємно спостерігати за сотнями світлих і мужніх поглядів, рішучих розумів та сильних рук – все це результат навчання у Харкові. Успіхів всім та наснаги в роботі захисника Вітчизни», - побажав т.в.о командувача Повітряних Сил ЗС України.

Довідка. Дипломи «спеціаліста» сьогодні отримали 260 молодих офіцерів - випускників Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Серед випускників: фахівці з обслуговування енергетичних систем, бойового застосування зенітних ракетних та радіотехнічних військ, автоматизованих систем управління військами та озброєнням Повітряних Сил, метрологічного забезпечення, технічного обслуговування військових літальних апаратів і аеродромного обладнання.