Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Харківської області за спожитий газ складає 77%

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Харківської області за спожитий газ складає 77%

Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Харківської області за спожитий газ становить 77%. Найбільшу заборгованість має м.Харків, Борівський, Харківський і Первомайський райони. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

«Ми працюємо згідно з графіком погашення заборгованості, але в той же час йдемо назустріч деяким районам і містам з відстрочення платежів, пов'язаних з об'єктивними причинами. Для виконання графіка деяким підприємствам потрібно повністю припинити фінансування будь-яких інших заходів з підготовки до зими, не виплачувати зарплату т.д. Ми не можемо допустити того, щоб заради досягнення зразкового показника з погашення боргів, в 5-7 районах були проблеми з підготовкою до зими», - зазначив Валентин Дулуб.

Він також підкреслив, що НАК «Нафтогаз України» поставила умову, згідно з якої ліміти на газ будуть видаватися тільки в тому випадку, якщо до 1 жовтня будуть повністю погашені борги. «Але на сьогодні значну частину боргу складає різниця собівартості послуг і тарифів, яку має погасити держава. Наприклад, КП «Дирекція розвитку інфраструктури території» має заборгованість близько 23 млн.грн., але 21,5 млн.грн. становить різниця в тарифах. Заборгованість області, що виникла з цієї причини, складає 405 млн.грн. Крім того, практично не розраховуються за надані їм житлово-комунальні послуги підприємства та організації, які фінансуються з державного бюджету. Їх борг складає 33 млн.грн», - зазначив Валентин Дулуб.