Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вдосконалюватимуть алгоритм забезпечення евакуйованих гуманітарною допомогою

На Харківщині вдосконалюватимуть алгоритм забезпечення евакуйованих гуманітарною допомогою

Про це говорили під час робочої зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та головою Управління ООН із координації гуманітарних справ в Україні Сарою Гілдінг дер Ведувен.

Наразі на Харківщині триває активна евакуація цивільного населення із прикордоння. Майже за 4 доби із таких населених пунктів евакуйовано більш як 7,5 тисяч людей. Ще близько 5000 покинули свої оселі самостійно. В транзитних центрах евакуйовані отримують усю необхідну допомогу – оформлення грошових виплат, продукти харчування, гарячі обіди, гігієнічні набори, одяг та постіль, доставляють до місць компактного розташування. 

«Ми вдячні нашим партнерам за допомогу та підтримку у цьому процесі. Маємо збільшувати ресурс гуманітарної допомоги, теплих речей та гуманітарних наборів в центрах евакуації, аби усі люди змогли отримали все необхідне. Також маємо спрощувати логістичні маршрути», - зазначив Олег Синєгубов. 

Водночас, в місцях компактного розташування вдалося розмістити більш як 1600 евакуйованих осіб. Додатково в МКП Харківської області є можливість розгорнути ще більше 1000 місць. 

«Маємо потребу в облаштуванні місць компактного проживання, посилення їх матеріально-технічної бази. Також необхідно покращувати умови в транзитних центрах евакуації населення, адже попит на евакуацію нині надвисокий», - зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Окрім того, під час засідання обговорили питання необхідності розширення програм з реабілітації дітей, які дістали інвалідність внаслідок обстрілів російських окупантів.

«Питання підтримки родин з дітьми, які внаслідок поранень отримали статус «людини з інвалідністю» для Харківщини та низки інших регіонів є нині актуальним. Ми готові задіяти необхідний ресурс задля впровадження та реалізації таких програм, а також допомоги у евакуації із прифронтових населених пунктів люей цієї категорії», - зазначила Деніз Браун. 

Нагадаємо, в евакуації із прикордонних населених пунктів Харківщини беруть участь волонтери, правоохоронці, рятувальники та міжнародні партнери. Охочі евакуюватися можуть звернутися на «гарячу лінію» за номером: 0-800-33-92-91.