Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ООН провели консультацію з жіночими правозахисними організаціями

На Харківщині ООН провели консультацію з жіночими правозахисними організаціями

В заході взяв участь начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, його заступники – Віта Ковальська та Євген Іванов, гуманітарна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, а також народні депутати та представники жіночих ОГС.

В межах засідання обговорили важливість проведення заходів із підтримки жінок Харківщини, постраждалих від дій російських окупантів. За ініціативи жіночих правозахисних організацій в області проводяться тренінги, івенти, а також правові консультації.

«Сьогодні жінка – це воїн, жінка – поліцейська, жінка – лікар, жінка, яка втратила свою дитину внаслідок ворожої агресії, жінка, яка втратила свого чоловіка на війні. Важливо, що і у військовий час в області функціонує низка правозахисних організацій, громадських ініціатив, які розвивають гендерну політику», - зазначив Олег Синєгубов.

Зокрема, під час зустрічі обговорили посилення роботи закладів, які надають соціально-психологічну допомогу жінкам, які постраждали як від повномасштабного вторгнення, так і від домашнього насильства. Наразі на Харківщині за підтримки міжнародних організацій та сприяння структури ООН Жінки працює 25 профільних центрів.

«Ми не можемо допустити, щоб війна порушила рівність жінок в Україні. Тож сьогодні йдеться про проблеми, з якими стикаються жінки України, і про те, як продовжувати рухатися вперед. Робота, яку виконують українки, абсолютно дивовижна: додаткові обов’язки, які ви взяли на себе не лише в робочій силі, але й у своїх сім’ях», - сказала Деніз Браун.