Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оборонцям Харківщини передали 10 квадроциклів

Оборонцям Харківщини передали 10 квадроциклів

Волонтери благодійного фонду «CodeIT4Life Ukraine» із начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим передали захисникам 10 квадроциклів для евакуації поранених.

«Дякуємо команді «CodeIT4Life», яка в короткий термін зібрала кошти на такі квадроцикли. Ми передаємо їх різним військовим підрозділам, які зараз беруть активну участь у визволенні українських територій, зокрема і Харківщини. Окремо висловлюю подяку друзям і партнерам зі США, які постійно долучаються до ініціатив харківʼян фінансово, така важлива допомога рятує життя бійців», – говорить Олег Синєгубов.

Про необхідність на фронті саме такої техніки розповів засновник і керівник благодійного фонду «CodeIT4Life Ukraine» Олексій Холоденко: 

«Квадроцикли передаємо з причепами та додатковими комплектами гуми. Знаємо з польової медицини термін «золота година», коли від допомоги, наданої пораненому в першу годину, залежить його життя. Саме тому й вирішили зробити такий проєкт, який вдалося реалізувати за два місяці».

Військовослужбовець 1-ого окремого штурмового батальйону імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» з позивним «Гагарін» підкреслив, що нині вони дуже потребують таких квадроциклів.

 «Квадроциклом ми можемо евакуювати швидко і майже непомітно для ворога. Велика проблема в тому, що зараз росіяни активно використовують дрони, тому виносити поранених вручну немає можливості. І це дуже ризиковано. А на таких засобах це можна зробити швидше, ніж ворожі оператори зможуть зреагувати і підняти свої дрони», – сказав «Гагарін».

Раніше БФ «CodeIT4Life Ukraine» передавав військовослужбовцям партію дронів та авто для евакуації поранених