Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ухвалили програму надання соціальних послуг та психологічної допомоги

На Харківщині ухвалили програму надання соціальних послуг та психологічної допомоги

На черговій сесії облради 23 грудня ухвалили Програму розвитку соціальних послуг та психологічної допомоги в Харківській області на 2023 – 2027 роки.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що на реалізацію Програми передбачено виділити 48,9 млн грн. 

«Особливо важливо сьогодні забезпечити комплексний підхід для подолання складних життєвих обставин кожної людини. З цією метою в області проводиться консолідована робота з запровадження ефективної системи надання соціальних послуг та послуг у сфері ментального здоров'я. Так, майже 29 млн грн спрямуємо з обласного бюджету на Програму і передбачаємо співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 20 млн грн. Тобто виконання Програми буде здійснюватися за активної участі всіх територіальних громад Харківської області», – сказав Олег Синєгубов. 

Також Програму розвитку соціальних послуг та психологічної допомоги презентували під час форуму соціальних працівників. 

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла, що програма складається з інформаційних та організаційних заходів, методичного забезпечення, а також психіатричної допомоги та соціально-психологічної підтримки. Одним з важливих кроків буде збільшення обсягів навчання соціальних працівників. Так, на базі Харківського обласного центру соціальних служб створено навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки. 

«Програмою передбачено посилення системи надання соціальних послуг та психологічної допомоги, зокрема за рахунок створення центрів життєстійкості в усіх територіальних громадах області, дитячих просторів з кімнатою психосоціальної підтримки для батьків, обладнання приміщень для занять школи батьківської компетентності, запровадження послуг денного догляду та підтриманого проживання, соціальне замовлення», – прокоментувала Віта Ковальська.