Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фонд ООН у галузі народонаселення наступного року планує впроваджувати на Харківщині проєкти з соціально-психологічної допомоги

Фонд ООН у галузі народонаселення наступного року планує впроваджувати на Харківщині проєкти з соціально-психологічної допомоги

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська обговорила з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні проєкти, які реалізовуються на Харківщині у сфері реагування на гендерно зумовлене насильство.

Під час зустрічі Віта Ковальська наголосила, що однією з причин, чому на Харківщини актуальні відкриття центрів психологічної допомоги, є велика кількість внутрішньо переміщених осіб.

«Майже 530 тисяч людей зареєстровані як ВПО у Харківській області. Харківська ОВА на чолі з Олегом Синєгубовим займає активну позицію щодо забезпечення соціально-психологічною підтримкою людей з інвалідністю, осіб похилого віку та тих, хто постраждали від насильства. Саме тому необхідні такі заклади, куди можна прийти і отримати комплексну допомогу. Також особлива увага надається інклюзії в громадах, оскільки через війну зросла кількість громадян з інвалідністю», – сказала Віта Ковальська.

Загалом Фонд ООН у галузі народонаселення працює у Харківській області з 2015 року. До кінця 2023 року та на початку 2024 планується відкриття денних центрів у Валківській та Роганській громадах, кризової кімнати у Мереф'янській громаді, служби первинного соціально-психологічного консультування у Чугуївській громаді.

«У процесі планування на наступний рік та довгострокову перспективу, розглядаємо роботу в кількох спектрах. Наступного року ми зосередимося на відновленні та пошуку довгострокових рішень для ВПО. У 2025-2029 роках наша програма буде впроваджуватися у межах рамкової угоди ООН, яка враховуватиме довгострокові цілі, зокрема, Цілі сталого розвитку, План розвитку України та Євроінтеграцію», – зазначив заступник представника UNFPA в Україні, старший координатор з надзвичайних ситуацій Мустафа Ельканзі.

Невдовзі Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні планує відкрити регіональний офіс у Харкові.

Нагадаємо, вчора за їхньої підтримки у Балаклії відкрили Центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою.