Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклії відкрили Центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою

У Балаклії відкрили Центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою

Такий Центр соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього та/або насильства за ознакою статі, першим розгорнули на території Ізюмського району та у деокупованій частині Харківської області.

Ремонт Центру здійснили за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA), Уряду Бельгії та через виконавчого партнера БО «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива».

Начальник ХОВА Олег Синєгубов подякував парнерам за допомогу, а також відзначив Балаклійську громаду за лідерство в реалізації проєкту.

«Ще рік тому ми думали, як відновлювати електропостачання на деокупованих територіях. А вже сьогодні працюємо над розширенням сфери соцпослуг для нашого населення. Маємо створювати більше таких просторів, щоб швидше інтегрувати громади до європейського суспільства», – сказав Олег Синєгубов.

Загалом ще з вересня 2023 року за підтримки UNFPA у Балаклійській громаді розпочала роботу мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього та/або гендернозумовленого насильства. 

«Дякуємо, що дотримуєтеся позиції підтримки людей, які сьогодні постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Наразі у нас одна мета: створити уніфіковану систему для надання соцпослуг. А Харківщина відома своєю ініціативністю щодо впровадження нових проєктів», – зазначив заступник представника UNFPA в Україні, старший координатор з надзвичайних ситуацій Мустафа Ельканзі.

У Денному центрі постраждалі зможуть  проконсультуватися з психологом та соціальним працівником, а також отримати послугу соціального супроводу. Крім того, відвідувачів інформуватимуть про послуги інших організацій та установ, що здійснюють заходи у сфері  запобігання та протидії насильству.

«Саме під час війни найбільше страждають діти та жінки, чому так важливо, щоб подібні установи було створено. Центр – не просто стіни, це про роботу, яка буде надаватися у межах цього закладу. Тобто основне – не матеріальне забезпечення, а розуміння того, що хтось про тебе піклується. Тож вдячний представникам області, які дали можливість цьому проєкту жити», – додав Посол Королівства Бельгія в Україні Петер Ван Де Велде.

Окрім того, за потреби, тут надаватиметься у кризовій кімнаті тимчасовий притулок для постраждалих, де можна перебувати до 10 діб.