Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочині відкрили Молодіжний центр за підтримки ЮНІСЕФ

У Пісочині відкрили Молодіжний центр за підтримки ЮНІСЕФ

У 5 пілотних громадах, де впроваджуються проєкти ЮНІСЕФ, за планом буде відкрито Молодіжні центри.

Першими таку ідею втілили в Пісочинській громаді. Згодом Молодіжні центри планують реалізовувати у Валківській, Кегичівській, Чугуївській та Балаклійській громадах. 

У відкритті Центру взяли участь заступник Виконавчої директорки ЮНІСЕФ Тед Чайбан і голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде, які перебувають з робочим візитом на Харківщині. 

Наразі в Пісочинській громаді проживає 3782 дитини, з яких 128 – з інвалідністю.

Як зазначив під час відкриття Молодіжного центру начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, громада співфінансувала цей проєкт.

«Головна мета – навіть у такі непрості часи створити майданчики для самореалізації молоді, адже за ними наше майбутнє. Унікальна співпраця з ЮНІСЕФ допомогла швидко відкрити цей Молодіжний центр. Ми підтримуємо ті цінності, які запроваджує ЮНІСЕФ: захист прав дитини, впровадження сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, денний догляд та турбота про дітей з особливим освітніми потребами», – наголосив Олег Синєгубов.

Заступник Виконавчої директорки ЮНІСЕФ Тед Чайбан привітав жителів громади з відкриттям нового простору.

«Для мене було справжнім задоволенням побачити на власні очі, як в Харківській області реалізуються наші проєкти. Наступного року плануємо продовжити підтримку дітей і їхніх сімей на лінії зіткнення та тих, які найбільше потребують уваги і допомоги. Крім того, допомагатимемо у відновленні та євроінтеграції країни», – зазначив Тед Чабайн.

Молодіжний центр розміщено у безпечному просторі, тут вже облаштували студію звукозапису, навчальне середовище, місце для проведення тренінгів та семінарів. Окрім того, активна молодь взяла участь в розробці дизайну інтер’єру приміщень. Молодіжний центр назвали «1664» на честь дати заснування Пісочина.

«Молодіжний центр потрібен для того, щоб просувати наші проєкти, проводити різні заходи, наприклад, вивчати англійську. У планах – створення громадської організації. Ми вже сформували бачення та план роботи на перший місяць і долучатимемо громадськість до обговорень, чим їм цікаво тут буде займатися. Поки готувалися до відкриття Центру, то встигли провести 3 фокус-групи щодо потреб молоді, пройшли сертифіковані тренінги з менеджменту», – розповіла керівниця Пісочинського Молодіжного центру «1664» Валерія Безкровна.