Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ЮНІСЕФ спільно з обладміністрацією розроблять комплексну програму допомоги дітям

ЮНІСЕФ спільно з обладміністрацією розроблять комплексну програму допомоги дітям

Заступники начальника ХОВА Віта Ковальська та Євген Іванов взяли участь у зустрічі з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Йшлося про співпрацю щодо забезпечення захисту прав дітей, які постраждали від російської агресії.

Як зазначила Віта Ковальська, у зв’язку з воєнними діями діти Харківщини потребують соціально-психологічної підтримки. З цією метою на початку червня було відкрито Дитячий мультифункціональний центр «Спільно» від ЮНІСЕФ на базі Харківського регіонального центру психологічної допомоги дітям.

«Дякуємо за підтримку, яку нам надає ЮНІСЕФ від початку повномасштабного вторгнення рф. Разом ми розпочали на Харківщині потужні проєкти ще в 2022 році і будемо їх розвивати надалі», – сказала заступниця начальника ХОВА.

За підтримки ЮНІСЕФ для дистанційного навчання учнів Харківської області передали близько 6000 ґаджетів. Також до області надійшло понад 50 генераторів та 46 тисяч комплектів зимового одягу для дітей. На початку квітня центри первинної медико-санітарної допомоги отримали 14 нових авто для надання допомоги дітям до трьох років. ЮНІСЕФ спрямовували грошову і гуманітарну допомогу для жителів області.

«Зараз ми відкриваємо офіс у місті Харків і віримо, що всі напрацювання, які ми зробимо в області, зможемо потім впроваджувати і в інших регіонах. Якщо раніше ми здійснювали оперативне реагування та переважно надавали гуманітарну допомогу, то тепер разом з вами хочемо створити комплексну програму допомоги дітям. Все, що ми робимо, спрямоване на те, щоб забезпечити добробут дитини і матері в різних сферах: освіта, охорона здоров’я та здорове харчування, санітарія та гігієна, соціальна політика тощо»,– прокоментував старший координатор гуманітарної програми ЮНІСЕФ в Україні Мустафа Бен Масуд.

Під час зустрічі також обговорили спільні проєкти з відбудови пошкоджених навчальних закладів та зведення укриттів, зі створення центрів життєстійкості, а також – з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«З серпня 2023 року працюватимемо над узгодженням програм «Краще піклування», а вже у 2024 році будемо безпосередньо впроваджувати проєкти в обраних громадах. Головний напрямок нашої співпраці – це розвиток дитини у сприятливому середовищі», – додав голова Дніпровського офісу ЮНІСЕФ Кенан Маді.