Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині десять центрів первинної медико-санітарної допомоги отримають нові авто

На Харківщині десять центрів первинної медико-санітарної допомоги отримають нові авто

14 Dacia Lodgy від ЮНІСЕФ на цьому тижні надійдуть у найбільш постраждалі від окупації громади Харківщини. Першочергово авто призначені для надання допомоги дітям до трьох років.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, питання забезпечення повноцінної медичної допомоги жителям деокупованих територій – пріоритетне завдання влади.

«Ці автомобілі допоможуть медикам «первинки» бути більш мобільним та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених населених пунктах. Адже багато авто, які раніше були в центрах медико-санітарної допомоги, знищено або вкрадено окупантами», – розповів Максим Хаустов.

По одному авто отримають у Борівській, Балаклійській, Печенізькій, Вовчанській, Чкаловській та Оскільській громадах. По два автомобілі надійдуть в Ізюмську, Старосалтівську , Дергачівську громади та Липецький ЦПМСД Харківської громади.

В МОЗ України відзначили, що загалом ЮНІСЕФ передав Україні 70 таких автомобілів, вони були придбані на пожертви громадян Королівства Нідерланди.