Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Є три речі для повернення бізнесу: безпека, доступ до кредитних коштів, страхування від ризиків – Олег Синєгубов

Є три речі для повернення бізнесу: безпека, доступ до кредитних коштів, страхування від ризиків – Олег Синєгубов

За перші місяці повномасштабної війни понад 80% підприємств Харківщини були змушені призупинити виробництво. Наразі 65% з них відновили ведення статистики у податковій.

Про економічну ситуацію в регіоні начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю «Укрінформу».

За останніми даними Мінекономіки, 178 підприємств Харківської області завершили релокацію у безпечніші регіони, скориставшись урядовою програмою. Найбільше поїхало на Львівщину – 27%, 16% – на Закарпаття. Відповідно до опитування громадської організації «Асоціація приватних роботодавців», керівники понад 67% релокованих підприємств хочуть відновити виробництво на Харківщині після завершення воєнних дій.

«З першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром економіки Юлією Свириденко ми розмовляли про те, що потрібно бізнесу для повернення. Насправді три речі. Перше – це безпека. По-друге, доступ до кредитних коштів. І по-третє, доступ до страхування від ризиків знищення або пошкодження майна внаслідок війни. Якщо ми зможемо це забезпечити, підприємства повернуться», – сказав Олег Синєгубов.

Також він наголосив, що до регіону планують залучати закордонні інвестиції. Наразі проводяться переговори з міжнародними партнерами.

«Є міжнародні інвестори, зокрема з Німеччини, які готові заходити сюди, саме на Харківщину. Тобто вкласти фінансовий ресурс, наприклад, увійти у склад засновників і таким чином підтримати розвиток і не допустити закриття, або створити нове підприємство», – додав начальник Харківської ОВА.