Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область має повертатися на економічну та промислову мапи – Олег Синєгубов

Харківська область має повертатися на економічну та промислову мапи – Олег Синєгубов

Під час робочої поїздки в регіон Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко спільно з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим провели нараду з представниками бізнесу.

Як зазначила Юлія Свириденко, наразі в Україні діє урядовий проєкт «єРобота», який передбачає надання грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Також він стимулює створення нових робочих місць. Зокрема, Харківська область активно залучена до цього проєкту. Також в межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», сьогодні стартує можливість отримати гранти для малих та середніх переробних підприємств. У межах програми буде надано близько 25 грантів.

«20 тисяч об’єктів пошкоджені або знищені через російську збройну агресію на Харківщині. Та попри обстріли, небезпеки на виклики харків’яни відновлюють своє місто та область, а підприємці продовжують працювати. Лише за перший квартал цього року в області з’явилося майже 4 тисячі нових фізичних осіб-підприємців. І я впевнена, що завдяки підтримці Уряду, їх буде ще більше», – розповіла Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України. 

Юлія Свириденко наголосила, що частина підприємств з Харківщини відновила роботу в інших регіонах. Завдяки програмі з релокації 178 бізнесів змогли відчинити свої двері у нових містах. 

«Перш за все хочу подякувати за ту увагу, яка наразі приділяється нашій області. З місцевим бізнес-кластером ми обговорили нагальні проблеми і розглянули шляхи їх вирішення. Нам дуже важливо, щоб Харківська область поверталася на економічну та промислову мапи», – сказав Олег Синєгубов. 

Окрім цього, під час зустрічі обговорили питання пільгового режиму оподаткування та страхування ризиків, розмінування сільськогосподарських підприємств, а також кредитування виробництва.