Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов розповів про ситуацію в регіоні станом на вечір 11 квітня

Олег Синєгубов розповів про ситуацію в регіоні станом на вечір 11 квітня

Голова ХОВА повідомив, що сьогодні російські військові продовжували обстрілювати житлові квартали Харкова.

“Наші ЗСУ міцно тримають оборонні позиції Харкова та області. Тому російський ворог від свого безсилля продовжує “воювати” з мирним населенням”, - сказав Олег Синєгубов. 

Сьогодні військові рф вели вогонь по району Холодної Гори, а кілька годин тому окупанти вкотре обстріляли Салтівку, влучили у 16-поверхівку. 

“Унаслідок денних атак, на жаль, є 8 загиблих, в тому числі дитина 13 років. Поранених - 19, серед них двоє дітей 4 та 9 років. Це військові злочини проти мирних українців, які ніколи не пробачимо росіянам!” - сказав голова ХОВА.

Крім того, в Харкові зафіксували використання ворогом мін відкладеної дії. Вони не спрацьовують одразу, лише тоді, коли їх зачепить людина чи інший фактор руху. Тому вони ще більш небезпечні. Знаходили їх у різних районах міста - Індустріальному, Київському, Немишлянському та ін.  

“Окупанти такі міни розкидали близько 01.30 години ночі із артилерії. Рятувальники ліквідовували їх весь день, вдалося знищити більше 80 мін. Ми продовжуємо знаходити їх на дахах, на горищах і навіть на дитячих майданчиках”, - зазначив Олег Синєгубов.

Він вкотре закликав містян бути вкрай обережними, не підходити до об’єктів та при виявленні одразу телефонувати 101.

По області, за словами голови Харківської ОВА, складним залишається Ізюмський напрямок. Окупанти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше. Але їм це не вдається, бо українська армія міцно тримає позиції та не пускає окупантів. 

“Попри атаки ворога, область працює над доставленням гуманітарної допомоги, відновленням доріг та запуском економічних процесів. Перемога за нами!” - підкреслив Олег Синєгубов.