Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На першому поверсі дитсадка «Теремок» у Пісочині здійснюють внутрішні роботи

На першому поверсі дитсадка «Теремок» у Пісочині здійснюють внутрішні роботи

У межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відбуваються роботи в яслах-садочку №3 «Теремок».

Як зазначив Пісочинський селищний голова Олег Чернобай, роботи над зведенням нового корпусу проходять інтенсивно, а робітники працюють майже без вихідних.

«У нас повністю перший і другий поверхи готові, залишилося перекрити частину другого поверху, паралельно здійснюються роботи з утеплення фасадної частини. Також проводяться комунікації: і теплопостачання, і електропостачання. Крім того, ми уже розпочали на першому поверсі внутрішні оздоблювальні роботи», - повідомив Олег Чернобай.

Так, до кінця року планують повністю здійснити утеплення фасадної частини, зробити покрівлю, підвести теплопостачання та електропостачання. Це сприятиме тому, щоб взимку, коли погодні умови не дають можливості працювати на вулиці, будівельники могли робити внутрішнє оздоблення.

«Швидкими темпами будівництва, я думаю, ми завдячуємо першочергово відповідальному ставленню самих будівельників. Вони бачать, що будують дуже важливий об’єкт для наших мешканців, насамперед, для маленьких пісочинців. До того ж маємо стабільне фінансування, що й дає гарний результат», - додав Пісочинський селищний голова.

Відкрити новий корпус дитячого садочка та закінчити реконструкцію уже наявного планують у наступному році.

«Навесні хочемо розпочати благоустрій території для того, щоб 1 вересня вчасно завершити будівництво цього об’єкта, - зауважив Олег Чернобай. – Впевнені, що нам це вдасться за підтримки обласної державної адміністрації, обласної ради і коштів ДФРР».

Зокрема, під час благоустрою створять не тільки місця для паркування та тротуарні доріжки, також будуть встановлені нові додаткові дитячі майданчики і реконструйовані вже наявні.

«Загалом у новому корпусі садочка буде і актова зала, і ресурсна кімната. Тому впевнений, що тут створимо комфортні умови для того, щоб діти з бажанням йшли до садочка. Окрім цього, забезпечимо все для інклюзивності, що є однією з перших умов для зведення нового корпусу», - прокоментував Пісочинський селищний голова.

Також Олег Чернобай нагадав, що завдяки відкриттю нового корпусу дитсадок додатково зможе приймати 120 дітей.

«Пісочин розвивається, дуже багато молодих сімей обирають місцем мешкання саме наше селище, - розповів Олег Чернобай. – Хоча тільки за останні роки було збудовано і відкрито багато нових груп. Зокрема, у межах Програми Президента «Велике будівництво» минулого року збудували освітній комплекс «Надія», куди входить дитячий садок та початкова школа. Але громада стрімко розвивається і нам потрібно все більше нових місць для дітей, тому будівництво нового корпусу є дуже важливим».

Більше фото.