Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочинському фізкультурно-оздоровчому комплексі будують дитячий і дорослий басейни

У Пісочинському фізкультурно-оздоровчому комплексі будують дитячий і дорослий басейни

Спорудження басейнів є частиною реконструкції ФОКу, яка відбувається у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як зазначив представник проєктної організації Павло Санжаровський, наразі на об’єкті ведеться в’язка арматурного каркаса, готуються до залиття бетоном. Також змонтовані стіни техприміщення, а за периметром викладені фундаменті блоки.

«Тут буде два басейни – дитячий розміром 5х8 м та дорослий – 25х13 м. Басейни будуть комбіновані: плитка та мембрана. Також стоятиме дуже гарна закордонна система очищення води: буде два фільтри для води, яка приходить на споруду, та для її циркуляції», – розповів Павло Санжаровський.

На другому поверсі ФОКу зроблять хореографічну залу та адміністративно-побутову зону. Для маломобільних груп населення збудують ліфт, а також встановлять пандуси на вході та переходах з основного корпусу комплексу до прибудови з басейном.

«Басейн буде облаштовано для маломобільних груп населення, будуть спеціальні пристосування для занурення таких людей у саму чашу басейну», – повідомив Павло Санжаровський.

Зараз на будівництві задіяні 10 осіб на бетонних роботах, а на в’язці каркаса – 4 технологи. Окрім цього, працівники вже наступного року будуть влаштовувати каналізаційну насосну станцію, під теплопостачання комплексу реконструюють для збільшення потужностей теплову камеру. Також виконають роботи з благоустрою – зроблять парковку та дорогу.

«До кінця року має бути вилита чаша басейну, поставлено каркас і повинно бути закрито зовнішній периметр приміщення, окрім каркаса. Стіни будуть зроблені з газоблоку – теплого матеріалу товщиною 400 мм, плюс ззовні його утеплимо кам’яною ватою, а зверху покрівлю утеплимо кам’яною ватою товщиною 250 мм», – зауважив представник проєктної організації.

За словами Павла Санжаровського, фасад складатиметься зі скляних вітражів з енергоощадними технологіями, де буде застосовано гібрид каркасного та безкаркасного утеплення.

«Подібні фізкультурно-оздоровчі комплекси вже є в Золочеві, Дергачах, ще будують у Чугуєві та Люботині. Але з басейном – це перший і поки єдиний», – додав Павло Санжаровський.

Більше фото.