Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям з «червоної» зони карантину нададуть матеріальну допомогу й з місцевих бюджетів

Підприємцям з «червоної» зони карантину нададуть матеріальну допомогу й з місцевих бюджетів

13 квітня перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко провела онлайн-нараду з головами територіальних громад регіону.

Під час заходу вона нагадала, що відповідно до ст. 2 Закону України № 1358 «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 30 березня 2021 року, допомога застрахованим особам надається:

- коштом Державного бюджету України – у розмірі 8 тисяч гривень;

- коштом місцевого бюджету – у розмірі, визначеному рішенням органу місцевого самоврядування.

«Треба розуміти, що підтримка підприємців є вкрай важливою, адже податки, які сплачуються підприємцями, також наповнюють місцеві бюджети. Тому керівникам громад слід провести роз’яснювальну роботу з приводу отримання допомоги від держави, а також ухвалити рішення щодо надання фінансової допомоги підприємцям з місцевого бюджету», - звернулась до представників громад Тетяна Єгорова-Луценко.

Про механізми надання допомоги суб’єктам підприємницької діяльності під час перебування Харківської області у «червоній» зоні повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Петро Лашин.

Довідка. Згідно з інформацією Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА, під час минулого локдауну на Харківщині з грудня 2020 року по січень 2021 року 31 тис. 207 підприємців отримали допомогу від держави у розмірі 250 млн грн. Усього в Україні державну допомогу отримала 480 тис. 651 особа на суму понад 3,8 млрд грн.