Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройде Форум вуличних культур

У Харкові пройде Форум вуличних культур

Захід відбудеться з 9 до 11 квітня включно.

На форумі зберуться представники вуличних культур з Харкова, області і всієї України для обміну досвідом, презентації найкращих проєктів та ініціатив.

Зокрема, учасники форуму обговорюватимуть попередні результати першого в Україні конкурсу ідей проєктів вуличної культури, який проводять Український культурний фонд і громадська організація «Центр вуличних культур». Також буде презентована програма «Створення нової ідентичності Української молоді за допомогою інструментів креативної індустрії вуличних культур 2021-2030» та проєкт Закону України «Про основні засади молодіжної політики» (№3718 від 23.06.2020), який відправлено у Верховну Раду України на розгляд у другому читанні.

Форум проходитиме з дотриманням всіх санітарних норм, його можна буде дивитися онлайн на YouTube-каналі «Street Culture».

Співзасновник ГО «Центр вуличних культур» Єгор Матюхін наголошує, що вуличні культури — це форма дозвілля та самовираження молоді у публічному просторі.

«Це може бути хіп-хоп музика, стріт-арт і графіті, фізично активне креативне дозвілля, мода, стріт-денс, неформальна освіта або їх поєднання. Важливо, що все це народжується, розповсюджується та розквітає на вулицях, але не тільки: у дворах, центрах, парках — у всіх куточках міста», — говорить Єгор Матюхін.

Організатори заходу повідомили, що найближчим часом по всій державі буде створена багаторівнева інфраструктура молодіжних центрів, а на державному рівні з’явиться «Український молодіжний фонд» за зразком «Українського культурного фонду». УМФ має надавати грантову підтримку організаціям і фізичним особам, які створюють проєкти у молодіжній сфері.

«Минулий рік був для вуличних культур в Україні дуже насиченим. Ми як спільнота зробили декілька важливих проривів, про які нам треба розповісти. А також обговорити, що ми можемо разом створити у майбутньому», — зазначив Єгор Матюхін.

Також харківський форум став прикладом для засновників щорічної «Ghetto Conference» у Латвії, де ГО «Центр вуличних культур» є постійними резидентами та представниками України у міжнародній спільноті вуличних культур.

Детальніше про Форум за посиланням.

Довідка. Всеукраїнський форум вуличних культур проводиться в Харкові з 2016 року. Завдяки форуму з'явилася всеукраїнська платформа для неформальної освіти у сфері вуличних культур «Street Culture Academy».