Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При виборі постачальника газу слід звертати увагу на річний тарифний план. Тетяна Єгорова-Луценко

При виборі постачальника газу слід звертати увагу на річний тарифний план. Тетяна Єгорова-Луценко

19 січня перша заступниця голови Харківської обласної державної адміністрації під час брифінгу розповіла, що потрібно враховувати під час вибору постачальника газу.

«Наразі в нас у Харківській області є два найбільших газопостачальники – це державний «Нафтогаз» і «Харківгаз Збут». На січень ціна в них різна: у «Нафтогазу» - 6,99 грн/куб.м, «Харківгаз Збут» дає 9,66 грн/куб.м. Але з 1 лютого у всіх постачальників газу ціна буде не вища за 6,99 грн за кубометр»,  - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Перша заступниця голови Харківської обласної державної адміністрації зазначила, що при виборі постачальника газу необхідно запросити річний тарифний план, аби чітко бачити рівень ціни на послугу впродовж року.

«Надання постачальником річного тарифного плану - обов’язкове, адже річний тарифний план - це додаток до договору, який підписує користувач», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, обрати нового постачальника газу можна на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У розділі «Ліцензійний реєстр НКРЕКП» можна побачити повний перелік ліцензіатів НКРЕКП.

Загалом ліцензії на торгівлю газом в Україні мають понад 500 компаній, проте не всі з них уже створили необхідну інфраструктуру для роботи з побутовими клієнтами (контакт-центри, системи формування платіжок тощо).

Обирати можна будь-яку українську компанію, навіть з іншого регіону, якщо вона має відповідну ліцензію. На Харківщині ліцензії мають дві компанії: «Нафтогаз» та «Харківгаз Збут».