Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА спільно з підприємцями працюють над пропозиціями змін до законодавства

У Харківській ОДА спільно з підприємцями працюють над пропозиціями змін до законодавства

19 січня під керівництвом першої заступниці голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяни Єгорової-Луценко відбулось чергове засідання робочої групи.

Робоча група зі взаємодії з фізичними особами – підприємцями створена розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук.

«Разом з учасниками робочої групи ми збираємось для обговорення проблемних питань, пов’язаних з роботою ФОПів», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

На чергове засідання було запрошено начальника Головного управління ДПС у Харківській області як відокремленого підрозділу Державної податкової служби України Артема Єфремова.

Робоча група працює над пропозиціями змін до законодавства щодо підприємницької діяльності, які буде спрямовано до Офісу Президента України та до Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва.

Нагадаємо, на Харківщині триває систематична робота з підтримки малого та середнього бізнесу.

Так, у 2021 році з метою створення сприятливих умов розвитку малого та середнього бізнесу Програмою економічного і соціального розвитку Харківської області передбачена низка заходів з підтримки малого і середнього бізнесу. Серед них, зокрема, забезпечення діяльності Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва. На це в обласному бюджеті передбачено 850 тис. грн. Один з головних напрямків діяльності фонду – це фінансово-кредитна та матеріально-технічна підтримка суб’єктів підприємницької діяльності, зокрема, надання цільових безвідсоткових мікрокредитів представникам малого бізнесу на підставі конкурсу бізнес-планів проєктів. Також це освітня діяльність, зокрема, реалізація комплексної навчально-освітньої програми «Школа малого бізнесу» тощо.

Також Програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік передбачено підтримку проєкту «Новий відлік», який реалізує Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців». Проєкт передбачає проведення семінарів, тренінгів, майстер-класів та надання інформаційних, маркетингових, юридичних консультацій підприємцям, у тому числі з вразливих груп (переселенцям, ветеранам АТО/ООС, жінкам, молоді, особам з інвалідністю). Для підтримки проєкту в обласному бюджеті передбачено 600 тис. грн. 

Також серед програм, які підтримуються обласною адміністрацією, є проєкт «Інновації та кооперація: створення партнерської платформи «AgroHub», що реалізується у межах співпраці з міжнародними організаціями та фондами. Він спрямований на професійну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, створення можливостей для професійної адаптації, перепідготовки, підвищення кваліфікації та реалізації підприємницьких ініціатив у галузі сільського господарства та фермерства. На його підтримку передбачено 100 тис. грн з обласного бюджету.

Загалом  на реалізацію заходів з підтримки малого та середнього бізнесу в  обласному бюджеті на 2021 рік передбачено 1 млн 700 тис. грн.