Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З обласного бюджету виділили кошти на придбання ШВЛів та створення реанімації в інфекційці

З обласного бюджету виділили кошти на придбання ШВЛів та створення реанімації в інфекційці

Відповідні зміни підтримали депутати Харківської обласної ради під час засідання 15 жовтня.

Кошти на укріплення матеріальної бази та оновлення обладнання в обласних інфекційних лікарнях виділили, перерозподіливши асигнування на виконання заходів Комплексної програми «Здоров'я Слобожанщини на 2019-2020 роки».

Так, на придбання апаратів ШВЛ для обласної дитячої інфекційної лікарні передбачили 7 млн грн. На капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу обласної інфекційної лікарні спрямували 10 млн грн. Цим коштом в інфекційці планують створити ще одне відділення реанімації.

Нагадаємо, проєкт нової реанімації презентували Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову під час його робочої поїздки до Харківської області. Нова реанімація буде розрахована на 20 ліжок. Також проєкт передбачає об’єднання двох палат з одним медсестринським постом, обладнання санпропускника та інших необхідних медичних кабінетів. Зокрема, буде й власна операційна та окремий ліфт для доставлення хворих.

Також до обласного бюджету внесли зміни, якими передбачено виділення ще 7 млн грн для забезпечення надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам, які були залучені до робіт з надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу COVID-19 та з ліквідації наслідків поширення зазначеного захворювання та захворіли.

Теги