Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністру охорони здоров'я презентували проєкт нового відділення інтенсивної терапії для хворих на COVID-19

Міністру охорони здоров'я презентували проєкт нового відділення інтенсивної терапії для хворих на COVID-19

Під час робочої поїздки у Харківську область Максим Степанов разом з головою ХОДА Олексієм Кучером відвідали обласну інфекційну лікарню.

Вони поспілкувалися з колективом медичного закладу, обговоривши, зокрема, питання встановлення додаткових ліжок, добору персоналу та маршрутизації пацієнтів. Також Міністра охорони здоров'я ознайомили з проєктом нового відділення інтенсивної терапії, яке планують розгорнути на 5-му поверсі лікарні. Проєктом передбачено облаштування окремого ліфту для доставлення хворих.

«Згідно з планом, тут буде розміщено 20 ліжок. Ми враховуємо побажання лікарів, які для зручності обслуговування пацієнтів наполягають на закупівлі однотипного медичного обладнання, зокрема - апаратів ШВЛ», - повідомив заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

Також проєкт передбачає об’єднання двох палат з одним медсестринським постом, обладнання санпропускника та інших необхідних медичних кабінетів. Зокрема, тут буде розміщено власну операційну.

Заступник голови ХОДА доповів, що облаштувати відділення планують за 1,5 місяці.

«Приміщення фактично готове: демонтаж ми проведемо за тиждень чи 10 днів, є доволі швидкі технічні рішення для облаштування підлоги та стін, потрібно облаштувати вентилювання та протягом місяця буде замінено ліфт. Ми закінчуємо розрахунки, нам потрібно, щоб лікарі якнайшвидше дали технічне завдання», - зауважив Тарас Пастух.

Максим Степанов  наголосив на необхідності швидкого узгодження з медиками технічних рішень та забезпечення керівництвом медзакладу відповідної кількості медичних працівників для функціонування нового відділення.  

Як зазначив директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов, відкриття відділення важливе для вирішення питання лікування тяжких хворих на COVID-19.

«У першу чергу нам необхідні реанімаційні ліжка. Хочу зазначити що у нас наразі є 12 реанімаційних ліжок. Коли буде відкрите нове відділення, це значно прискорить процес вирішення цієї проблеми», - сказав Павло Нартов.

Олексій Кучер підкреслив, що фінансування для створення відділення інтенсивної терапії вже є, ремонтні роботи розпочнуться після узгодження технічних деталей з медпрацівниками.