Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Геннадій Зубко навів школу в Пісочині як зразковий новітній заклад освіти

Геннадій Зубко навів школу в Пісочині як зразковий новітній заклад освіти

Це Віце-прем'єр-міністр України сказав у ході шостого засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко навів дані про розвиток освітньої інфраструктури.

Так, за його інформацією, в Україні вже створено 441 опорну школу. Як філіали, до складу цих закладів увійшли 887 початкових шкіл. Він наголосив на необхідності приділити особливу увагу розвитку освіти в сільській місцевості, адже з 3,8 млн учнів середніх шкіл України 1,2 млн здобувають освіту саме в сільських школах. При цьому Геннадій Зубко відзначив, що акцент слід робити не лише на інфраструктурі та дизайні закладів освіти, але й на їх відповідності вимогам сучасності, здатності надавати учням не лише знання, але й цінності.

«Нещодавно Президент України відкривав школу, яка знаходиться поряд з Харковом. За своєю якістю та ментальністю вона набагато попереду, - сказав Геннадій Зубко. - Не за рахунок інфраструктури, дизайну чи підготовки вчителів. У цій школі учні йдуть не до 34-ї аудиторії, а йдуть вивчати англійську мову до класу «Лондон». Учні йдуть вивчати українську мову та літературу до класу Тараса Григоровича Шевченка. Це саме та ментальність, що повинна підготувати дітей, які будуть розвивати економіку нашої країни».