Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХПІ відбувся випуск молодих лейтенантів

У ХПІ відбувся випуск молодих лейтенантів

Хлопці успішно завершили курс навчання за напрямом підготовки «фахівці військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту» і успішно склали державні іспити.

При цьому кожен третій здобув диплом з відзнакою.

«Професія військового хіміка є складною і дуже відповідальною у бою. Практика участі Збройних сил Україні в проведенні АТО підтверджує цю істину, - звернувся до випускників заступник начальника військ РХБ захисту Центрального управління РХБ захисту Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України полковник Сергій Лазакович. - Ті воїни, які носять емблеми військ РХБ захисту, повинні думати на три кроки уперед і передбачати дії ворога, аби вберегти наших бійців від негативних наслідків. Мені пощастило побувати на усіх держіспитах. Тому я точно знаю, що усіма необхідними для подальшої офіцерської служби якостями винуватці урочистостей володіють. Щиро бажаю  вам міцного козацького здоров’я, добробуту, наснаги та перемог в усіх починаннях».

Під час урочистих заходів випускники військово-навчального закладу прочитали слова Кодексу честі офіцера Збройних сил України і поклялися гідно носити офіцерські погони. Після цього настоятель храму Святого Великомученика Іонна Воїна отець Олексій благословив випускників факультету на добру ратну службу.

Також у ході церемонії випуску молоді офіцери попрощалися з Бойовим прапором навчального закладу та поклали квіти до пам’ятника легендарному танку Т-34 – символу мужності та героїзму захисників України у роки Другої світової війни.

«Я щасливий, що лави українського війська поповнили такі славні козаки. З кожним із вас я сходив би в розвідку, бо точно знаю, що офіцери, народжені у Харкові, мають найвищу «пробу» у золотому фонді Збройних сил України», - зауважив начальник факультету полковник Олександр Серпухов.