Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна бібліотека для дітей проводить конкурс до 25-річчя незалежності України

Обласна бібліотека для дітей проводить конкурс до 25-річчя незалежності України

Творче змагання для юних мешканців Харківщини, Донеччини і Луганщини стартує у межах Всеукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас».

Мистецький конкурс листівок «Дім. Родина. Батьківщина» є відкритим, дітлахи можуть надсилати свої роботи у різних форматах: малюнка, виробу, фотографії, електронної листівки.

За словами представників Харківської обласної бібліотеки для дітей, у закладі вже експонуються понад 150 художніх робіт, надісланих на конкурс. Серед них – 20 листівок від читачів-дітей Новомайорської сільської бібліотеки-філії №25, Старомлинівського центру дитячої та юнацької творчості та учнів Жовтневої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (Великоновоселківський район Донецької області).

«Сьогодні дуже важливим є те, що до заходу знову приєдналися діти з Донеччини. На нашу адресу надійшла велика посилка з творчими роботами і теплим листом колективу, - розповідають у бібліотеці. - У неї був й подарунок - вишита «серветка достатку і миру» та оберіг на щастя, на мир, на здоров’я. Після такого хочеться й далі не шкодувати сил і наснаги заради спільної мети».

Зазначимо, що цей конкурс - не перший проект, до якого долучився харківський культурний заклад. Так, за участь у міжнародній виставці дитячого малюнка «Ідеальний дім» та сприяння міжкультурному діалогу між США та Україною Харківська обласна бібліотека отримала грамоту від губернатора штату Коннектикут Деніела П. Маллоу. Особливістю цієї виставки була участь більше ніж трьох сотень дітей з різних країн світу в конкурсі малюнка бездоганного будинку, підтримка миру та сприяння розумінню між Україною та країнами-учасниками.