Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Укладено Угоду про співробітництво між Харківською областю та китайською провінцією Хейлунцзян

Укладено Угоду про співробітництво між Харківською областю та китайською провінцією Хейлунцзян

Документ підписала 16 червня перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Вона підкреслила: Угода про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво дозволить активізувати відносини між двома регіонами.

«Цей документ дасть додаткові можливості для розширення співпраці в таких сферах, як промисловість і сільське господарство, наука і техніка, освіта та охорона здоров'я, культура й мистецтво, сприятиме розвитку спорту», - зазначила керівник делегації Харківської області в Китаї, виступаючи перед керівництвом уряду провінції Хейлунцзян.

У рамках Угоди сторони домовилися всебічно сприяти розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва.

«Ми домовилися на паритетних підставах створювати сприятливі умови для розвитку спільної діяльності бізнес-структур, включаючи заохочення, підтримку та захист інвестицій та організацію нових робочих місць, - повідомила Юлія Світлична. - Також в Угоді наголосили на необхідності підтримки двостороннього співробітництва між підприємствами та представниками малого й середнього бізнесу, а також організації та проведення виставкових заходів двох регіонів».

Також 16 червня делегація Харківської області взяла участь у 6-й Харбінській міжнародній технічній конференції. Виступаючи на заході, перший заступник голови обласної державної адміністрації наголосила на необхідності впровадження нових напрямків у інноваційному розвитку високих технологій і міжнародного технічного співробітництва. У ході конференції презентували напрацювання провідних науково-дослідних центрів Харківщини та проекти в аерокосмічній сфері, інформаційних технологіях, біомедицині, екологічній безпеці тощо.

Нагадаємо, делегація Харківської області перебуватиме в Китаї протягом тижня. 15 червня представники регіону на чолі з Юлією Світличною взяли участь у відкритті 27-ї Харбінської торгово-економічної ярмарки, а також у презентації нового офісу Представництва Харківщини в Харбіні. 17 червня Юлія Світлична виступить із доповіддю на Першій китайсько-українській конференції з економічного та науково-технічного співробітництва «День України».