Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 1 позачергового засідання Харківської обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА від 10 лютого 2012 р.

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 

ЗАТВЕРДЖУЮ
голова обласної державної адміністрації
М.М. Добкін

«___»____________ 2012 року


Протокол № 1
позачергового засідання Харківської обласної Комісії

“ 10 ” лютого 2012 р. м. Куп’янськ

 

Головував:
Перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної комісії В.Г. Дулуб
Присутні:
-         члени Комісії (за окремим списком);
-         запрошені особи (за окремим списком).
Слухали:
ПРО СИТУАЦІЮ, ЯКА СКЛАЛАСЯ У МІСТІ КУП’ЯНСЬК  ВНАСЛІДОК ВИБУХУ БАЛОНУ З ГАЗОМ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ПРИВАТНИХ РЕМОНТНИХ РОБІТ В ЖИТЛОВОМУ БУДИНКУ.
(Керімов В.К., Клімов О.В., Пякішева А.А., Бондарева П.М.  Мокренко О.М., Максютенко Б.М., Дудник В.О.)
 

 

 

Заслухавши інформацію заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства, голови міської комісії з питань ТЕБ та НС Керімова В.К., заступника начальника УЖКГ А МБ, Клімова О.В., головного лікаря Куп’янської ЦМЛ Пякішева А.А., заступника Куп’янськ – Вузловського селищного голови Бондарева П.М., начальника Куп’янського РВ ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області Мокренка О.М., головного інженера Куп’янського РЕМ Максютенка Б.М., начальника Куп’янського районного відділення ГУ МНС України в Харківській області Дудника В.О. комісія відзначає що 10 лютого 2012 року в 11год. 15 хв., стався вибух газового балону ємністю 5л., що використовувався під час проведення ремонтних робіт, найманими робітниками в будинку за адресою: Куп’янський район, сел. Куп’янськ – Вузловий, вул.. Транспортна  3, кв.24 (господар Піскун Андрій Анатолійович).
Вибух стався на третьому поверсі, 24-квартирного, 2- під’їзного будинку, внаслідок якого пошкоджені несучі конструкції та залізобетонні між етажні перекриття та даху.
Внаслідок вибуху постраждало 3 особи, з яких одного госпіталізовано (Тихонов В.В. 1965 р.н.), дві особи від надання медичної допомоги відмовились.
Проведено тимчасове відселення 22 мешканців, 2-го під’їзду, за їх власним бажанням до родичів.
Проведено повне відключення від електро, тепло, водопостачання 2-го під’їзду будинку.
У 1-му під’їзді електро, тепло, водопостачання відновлено.
За результатами доповіді та обговорення
Комісія вирішила:
 
1. Ситуація, яка склалася внаслідок вибуху в житловому будинку, вважати надзвичайною.
2. Відзначити роботу керівництва Куп’янської ланки територіальної підсистеми цивільного захисту та керівників міських служб цивільного захисту по проведенню першочергових заходів, як оперативну та професійну.
3. Загальну координацію по ліквідації надзвичайної ситуації покласти на Куп’янського міського голову Демченка В.В.
4. Куп’янському міському голові організувати підготовку та затвердження розпоряджень:
- про призначення уповноваженим керівником з ліквідації надзвичайної ситуації заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства, голови міської комісії з питань ТЕБ та НС Керімова В.К. та створення штабу з ліквідації НС;
- про надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям відповідно до існуючого законодавства;
Термін: до 12.02.2012 року
         5. Заступнику міського голови – начальнику управління житлово-комунального господарства, голові міської комісії з питань ТЕБ та НС Керімову В.К. організувати:
5.1. На базі міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щоденну роботу штабу по ліквідації НС, відповідно до постанови КМУ №1201 від 19 серпня 2002 року «Про затвердження Положення про штаб з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру».
Термін: 3 11.02.2012 року
5.2. Підготовку та подання звернення до голови Харківської обласної державної адміністрації з відповідним пакетом документів на виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету, згідно вимог постанови КМУ України № 415 від 20.03.02 „Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету”, наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України № 1000 від 15.09.2011 «Про затвердження Вимог до переліку та змісту документів для надання експертного висновку про рівень надзвичайної ситуації техногенного характеру», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 жовтня 2011 року за № 1173/19911 та постанови КМУ № 175 від 15 лютого2002 року «Про затвердження Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».
Термін: до 24.02.2012 року
5.3. Сумісно з селищним головою (Омеліч С.І.) збори (зустріч) з кожним постраждалим мешканцем по доведенню інформації про вжиті заходи, проведення ліквідаційних робіт та їх термінів, надання допомоги, а також отриманням письмової відмови від надання тимчасового житла та харчування.
Термін: до 11.02.2012 року
5.4. Підготовку житла та порядок проведення харчування, постраждалих мешканців будинку, у випадку зміни обставин по існуючим умовам тимчасового проживання.
Термін: до 12.02.2012 року
5.5. Комісійно обхід та актування, стану квартир у 1-му під’їзді.
Термін: до 12.02.2012 року
5.6. Сумісно з Харківським обласним комунальним підприємством «Дирекція розвитку інфраструктури території», (Вернигора О.О.) підготовку кімнати у котельній, поблизу до пошкодженого будинку, для обігріву, відпочинку та прийому їжі робітників, які будуть проводити відбудовчі роботи.
Термін: до 12.02.2012 року
5.7. У разі необхідності доставку та встановлення будівельних вагончиків.
Термін: протягом відновлювальних робіт
5.8. Після отримання дозволу на допуск громадян в пошкоджені квартири, для вилучення особистого майна, провести цю роботу у присутності комісії та представників Куп’янського МВ УМВС України в Харківській області, з обов’язковим складанням опису майна та цінностей.
5.9. Висвітлення в місцевих ЗМІ інформацію про надзвичайну ситуацію, проведені заходи, хід відбудовчих робіт, а також звернення до мешканців міста щодо правил використання газових балонів та обладнання.
Термін: постійно
5.10. Сумісно з Куп’янським районним відділенням ГУ МНС України в Харківській області (Дудник В.О.) підготувати та надати до ГУ МНС України в Харківській області донесення за формою 1НС.
Термін: до 13.02.2012 року
5.11. Своєчасне та дійове реагування на кожне звернення постраждалих громадян.
Термін: постійно
5.12. Доведення рішень обласної комісії ТЕБ та НС до зазначених в протоколі виконавців.
Термін: до 12.02.2012 року
5.13. Сумісно з ТОВ «Керуюча компанія Коменерго-Куп'янськ» (Козуб А.В.) обмежити доступ у 2-й під’їзд.
Термін: до 11.02.2012 року
6. Керівнику ТОВ «Керуюча компанія Коменерго-Куп'янськ» (Козуб А.В.) передати проектну документацію на житловий будинок керівнику «Укргорстройпроект» (Коздерко В.А.).
Термін: до 11.02.2012 року
7. Керівнику «Укргорстройпроект» (Коздерко В.А.):
7.1. Провести технічне обстеження будинку та надати Експертний висновок щодо стану будівельних конструкцій будинку.
Термін: до 12.02.2012 року
7.2. Розробити проектно-кошторисну документацію на проведення відновлювальних робіт.
Термін: до 12.02.2012 року
8. Керівнику «Восток – Строй» (Симерозум Б.Я.):
8.1. Скласти проект виконання робіт по демонтажу конструкцій.
Термін: до 12.02.2012 року
8.2. Органіозувати доставку та разгортання необхідної техніки та приступити до демонтажу та відновлення пошкодженого під’їзду.
Термін: до 12.02.2012 року
9. Керівникам Куп’янської філії ВАТ «Харківгаз» (Ларіонов О.В.), РЕМ АК «Харківобленерго» (Обмочий М.М.), БМУ-4 (Шевлютов Р.К.) скласти акти відповідності вимогам безпеки проведених підключень у 1-му під’їзді та надати їх до Штабу з ліквідації НС.
Термін: до 11.02.2012 року
10. Начальникам РВ ГУ МНС України в Харківській області (Дудник В.О.) та РВ ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області (Мокренко О.М.) забезпечити необхідний контроль та необхідне оперативне реагування під час проведення робіт по демонтажу пошкоджених конструкцій будівлі.
Термін: на час проведення відновлювальних робіт
11. Управління капітального будівництва ХОДА (Шахненко Є.Д.) – визначити замовником відновлювальних робіт.
12. Головному лікарю Куп’янської ЦМЛ (Пякішеву А.А.) організувати:
12.1. Необхідну медичну допомогу госпіталізованому постраждалому.
Термін: постійно
12.2. Повторний огляд 2-х постраждалих, та отримання письмової відмови від госпіталізації.
Термін: до 12.02.2012 року
12.3. Підготувати додаткові ліжка, медикаменти та відповідних фахівців для надання медичної допомоги на випадок звернень постраждалих мешканців, після перенесеного психологічного впливу в наслідок надзвичайної ситуації.
Термін: до 12.02.2012 року
13. Начальнику Куп’янського МВ УМВС України в Харківській області забезпечити цілодобову охорону громадського порядку, майна постраждалих громадян та недопущення на огороджену при будинкову територію та у пошкоджений під’їзд мешканців та сторонніх осіб.
Термін: з11.02.2012 року
14. Куп’янському міському голові (Демченко В.В.) сумісно з Управлінням капітального будівництва ХОДА (Шахненко Є.Д.), «Восток-Строй» (Симерозум Б.Я.) відпрацювати порядок проведення фінансування відбудовчих робіт.
Термін: до 12.02.2012 року
15. Керівнику РЕМ АК «Харківобленерго» (Обмочий М.М.) організувати зовнішнє освітлення майданчику проведення відновлювальних робіт.
Термін: до 13.02.2012 року
16. Запропонувати Куп’янському міському голові (Демченко В.В.) звернутися до правоохоронних органів щодо проведення розслідування за фактом порушення нормальних умов життєдіяльності громадян на тривалий час та нанесення матеріальних збитків в наслідок проведення несанкціонованих будівельних робіт в житловому будинку і притягнення до відповідальності винних.
Термін: до 13.02.2012 року
17. Начальнику Штабу по ліквідації НС організувати збір звітів щодо виконання протокольних рішень і ходу відновлювальних робіт та інформувати першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації через секретаріат обласної комісії ТЕБ та НС. 
Термін: на час проведення відновлювальних робіт
  
 
Голова обласної Комісії                                                              В. Г Дулуб
 
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісіїї                                                                       О. В. Ільєнко