Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

14 серпня до заступника голови ХОДА зверталися переважно з питань надання медичної та матеріальної допомоги.

Усім заявникам, які зверталися з питання надання матеріальної допомоги, розповіли, які документи потрібно надати на розгляд відповідної комісії. Увагу громадян акцентували на необхідності надати чеки, що підтверджують витрати на лікування або придбання лікарських препаратів.

Серед звернень щодо лікування та обстеження були, зокрема, заяви щодо заміни суглобів та серцевого кардіостимулятора. Заявникам пояснили, що область отримує такі прилади від Міністерства охорони здоров’я за державними програмами. Але не всім підходять саме ті прилади, які є в наявності. Тому заявники пройдуть обстеження в обласних закладах здоров’я, і якщо прилади підійдуть, вони отримають їх безоплатно. В іншому разі вони можуть розраховувати на часткову компенсацію витрат на придбання цих матеріалів від обласної комісії з надання матеріальної допомоги.

Також у ході прийому порушувалися питання, пов’язані з наданням групи інвалідності та відповідної соціальної допомоги, перерозрахунку пенсій.

Усі звернення будуть детально розглянуті спеціалістами відповідних підрозділів ХОДА та Пенсійного фонду, а заявники отримають відповіді у встановлений законодавством строк.