Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з директоркою відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні

Юлія Світлична зустрілася з директоркою відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні

Зі Стефані Холмс керівниця області обговорила спільні проєкти Харківщини та США, що реалізуються у правоохоронній, безпековій сферах та антикорупційній діяльності.

Розпочинаючи зустріч, Юлія Світлична подякувала Стефані Холмс за увагу та підтримку з боку США та Посольства США в Україні, яку постійно має Харківська область.

«Разом із посольством США нам вдалося реалізувати низку амбітних великих проєктів, у тому числі тих, подібних яким немає більше ніде в Україні, - сказала Юлія Світлична. - За цей час реалізовано проєкти як у сфері боротьби з корупцією, так і фінансуванні мінігрантів для розвитку малого та середнього підприємництва, промисловості області, а також підтримці агропромислової сфери та науки. Нещодавно відкрився бізнес-інкубатор, який комерціалізує ідеї харків’ян. Завдяки підтримці саме США ми одними з перших у країні запровадили систему «Прозоро», яка сьогодні ефективно працює. У цілому ефективність складає біля 10 % від фінансування об’єктів, а допорогові закупівлі, які розпорядженням голови ОДА рекомендували для проведення також через систему «Прозоро», наразі показують 6 % економії».

Керівниця області нагадала, що саме за підтримки США було збудовано та відкрито найбільший в Україні Регіональний центр адміністративних та соціальних послуг, яким нині користуються тисячі людей.

Оцінюючи співпрацю Посольства США в Україні з Харківщиною, директорка відділу з правоохоронних питань посольства Стефані Холмс відзначила: «Мені дуже приємно бути тут, на Харківщині, тому що тут ми маємо наших найкращих партнерів, особливо - у правоохоронній сфері. Я думаю, що це розпочинається з губернатора – з підтримки та співпраці з губернатором. Також ми маємо на увазі керівництво Головного управління Національної поліції, КОРДу, патрульної поліції та інших наших партнерів у Харкові. І ми вважаємо, що успіх співпраці в Харківській області завдячує дуже ефективній координації між цими органами».

Під час зустрічі Юлія Світлична та Стефані Холмс зосередились на питаннях співпраці та реалізації проєктів у безпековій сфері, оговорили хід реформ у правоохоронних органах, роботу патрульної поліції та запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади».

«Обговорили низку проєктів, які ми будемо розширювати та запроваджувати. Сподіваюсь, що саме така співпраця буде показувати реальний результат, який налаштований на те, щоб запроваджувати зміни в Харківській області», - сказала Юлія Світлична, підбиваючи підсумки зустрічі.

Стефані Холмс, у свою чергу, запевнила: «Наші партнери в Харківській області можуть і надалі розраховувати на нашу підтримку та розширення співробітництва».

Більше фото