Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районі продовжують будівництво медамбулаторії з двома квартирами для лікарів

У Борівському районі продовжують будівництво медамбулаторії з двома квартирами для лікарів

Амбулаторія сімейної медицини почне роботу вже в цьому році в селі Чернещина й буде обслуговувати пацієнтів ще з двох сіл - понад 2,5 тисячі осіб.

Зараз сімейний лікар в Чернещині приймає в будівлі старої сільської амбулаторії, яке не відповідає сучасним нормам і не обладнано новою медтехнікою.

«Плануємо, що нова амбулаторія буде здана в експлуатацію восени. Будівництво та дотримання графіків виконання робіт контролюємо постійно», - розповів заступник голови Борівської РДА Сергій Шутько.

На даний момент «коробка» будівлі вже готова, будівельники працюють над покрівлею, після чого залишиться провести внутрішні роботи.

Як зазначила голова Чернещінської сільської ради Світлана Вразовська, загальна площа амбулаторії - 360 кв. м, проєктом передбачено створення тут двох службових квартир для медпрацівників - по 60 кв. м.

«У нас вже є новий автомобіль для забезпечення роботи сімейних лікарів, тепер чекаємо на завершення будівництва медамбулаторії, яку передбачено оснастити сучасним медичним обладнанням», - сказала Світлана Вразовська.