Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У день виборів на дільницях області чергуватимуть 5500 правоохоронців

У день виборів на дільницях області чергуватимуть 5500 правоохоронців

Стан підготовки до проведення позачергових виборів народних депутатів України на Харківщині розглянули під час селекторної наради 18 липня.

Нарада з представниками силових структур та керівниками районів і ОТГ відбулась під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка. Він наголосив, що провести такий захід напередодні 21 липня доручила голова ХОДА Юлія Світлична.

«Звертаю увагу учасників селекторної наради на необхідність забезпечення належної взаємодії щодо оперативного обміну інформацією, посилення охорони громадського правопорядку та вжиття додаткових заходів безпеки», - звернувся до присутніх заступник голови ХОДА.

Також він підкреслив необхідність запровадити посилені заходи охорони та безпеки стратегічно-важливих об’єктів інфраструктури, у тому числі будівель органів державної влади, військових, промислових та транспортних об’єктів, виборчих дільниць, місць проведення масових заходів тощо.

Як зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, у всіх силових структурах регіону створені ситуаційні центри, які забезпечуватимуть постійний моніторинг та максимально швидку реакцію на будь-які загрози та ризики, що можуть виникнути під час проведення виборів. Олексій Максимов повідомив, що на даний час Харківська область у повному обсязі готова до проведення позачергових виборів народних депутатів, які відбудуться 21 липня.

«Звертаюся до голів районів та посадових осіб органів місцевого самоврядування з проханням забезпечити повну цілодобову комунікацію з органами правопорядку, ХОДА. Слід негайно повідомляти про будь-яке загострення ситуації або очікувані ризики, які можуть виникати під час виборчої кампанії, - для максимально швидкої реакції», - підкреслив директор департаменту.

На посилений режим роботи в області вже переведені прикордонний загін та пункти пропуску. Удень виборів службу нестимуть 1759 чоловік особового складу та 236 одиниць техніки обласного управління ДСНС України.

За даними заступника начальника ГУ Національної поліції в Харківській області Віталія Гузя, у період проведення виборів для реалізації безпекових заходів буде залучена максимальна кількість особового складу всіх підрозділів правоохоронної системи -це майже 9600 осіб. Зокрема, 5500 правоохоронців нестимуть службу безпосередньо на виборчих дільницях.

Михайло Черняк також нагадав учасникам наради про необхідність забезпечення безперешкодного доступу до виборчих дільниць для людей із особливими потребами, а також - залучення робітників комунальних служб до прибирання агітаційних матеріалів напередодні виборів.