Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область більш ніж на 40% готова до опалювального сезону

Харківська область більш ніж на 40% готова до опалювального сезону

Стан підготовки регіону до осінньо-зимового періоду 2019 – 2020 років розглянули під час селекторної наради 9 липня.

Під час обговорення голова ХОДА Юлія Світлична наголосила на особистій відповідальності керівників органів місцевого самоврядування за хід опалювального сезону на території міст та районів.

«Підготовка до опалювального сезону розпочинається одразу після завершення опалювального сезону минулого року, - відзначила керівник області. - Для підготовки вже було кілька місяців: щоб привести у відповідність інженерний стан усіх мереж, налагодити взаємодію між органами влади та підприємствами, а також провести превентивну роботу щодо дотримання законодавства та підготовки документів для отримання номінацій та підписання договорів».

За інформацією заступника голови ХОДА Вадима Данієляна, обласний штаб, який був створений розпорядженням голови ХОДА, тримає на контролі питання підготовки до опалювального сезону 2019 - 2020 років. Засідання штабу проводяться за графіком – уже відбулось 6 таких заходів.

«Готовність котелень складає 43% - це 340 з 741, 40,2% становить готовність теплових мереж. Водопровідно-каналізаційні мережі підготовлено на 47,7%, - сказав Вадим Данієлян. - Житловий фонд комплексно підготовлено на 40,5%. Також станом на сьогодні в Харківській області вже підготовлено 1113 об’єктів соціальної сфери, що складає 40,3% від запланованого».

Заступник голови ХОДА також повідомив, що в регіоні триває планова підготовка дорожньо-мостового господарства. На даний момент заплановані поточні та експлуатаційні ремонти виконано на 40,2% - це майже 500 тисяч квадратних метрів відновленого покриття.

Більше фото