Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про підготовку до опалювального сезону доповіли керівники 6 районів області

Про підготовку до опалювального сезону доповіли керівники 6 районів області

Відбулось чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період.

Засідання, на якому розглянули стан підготовки до опалювального сезону Нововодолазького, Краснокутського, Валківського, Коломацького, Печенізького та Сахновщинського районів, відбулось під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера. Відкриваючи захід, він наголосив, що це питання знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

«Голови РДА несуть персональну відповідальність за підготовку районів до зими. Особливу увагу слід приділити об’єктам системи освіти, медицини та культури», - звернувся до присутніх Марк Беккер.

Доповідаючи про готовність Нововодолазького району до опалювального сезону, заступник голови РДА Анатолій Хов'яков відзначив, що котельні та теплотраси готові на 40%.

«До зими підготовлено 40% житлового фонду – 24 з 60 багатоквартирних будинків. Підготовка закладів освіти та соціальної сфери склала 35%. При цьому у половині від загальної кількості споруд цієї сфери вже проведені поточні та середні ремонти», - надав дані представник Нововодолазької РДА.

Від директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка на адресу керівництва району прозвучало зауваження щодо необхідності обладнання котелень автономним електропостачанням.

Заступник голови Краснокутської РДА Юрій Кузуб доповів про 40-відсоткову технічну готовність 5-ти котелень району. За його даними, увесь житловий комунальний фонд району – 110 житлових будинків, знаходиться на індивідуальному опаленні.

«Триває підготовка закладів освіти та медицини, зокрема, тут проходять поточні та капітальні ремонтні роботи. У галузі спорту – будується ФОК. Здача об’єкту в експлуатацію запланована цього року», - зазначив Юрій Кузуб.

Теплове господарство Валківського району, за словами його керівника Віктора Войтенка, готове до опалювального сезону більш ніж на 50%. Зокрема, з 19 котелень підготовлено 10. Комплексно підготовлено 33 з 75 житлових будинків комунальної власності, або 44%.

Голова Коломацького району Сергій Яцюк відзвітував про 50-відсоткову готовність об’єктів комунальної сфери – до зими підготовлено 15 з 30 житлових будинків.

«Котельні й топкові технічно підготовлені Одну котельню будемо переоснащувати на тверде паливо. Уже заготовлено 100% палива – щепи, - сказав Сергій Яцюк. – Стосовно ремонту шкіл – кошти, які для цього виділялися з обласного бюджету, реалізовані майже на 80%. Здебільшого проведено ремонти покрівель закладів освіти».

У Печенізькому районі, як зазначив голова РДА Михайло Никитченко, підготовлено 43% житлового фонду, а також 61% закладів охорони здоров’я та половина шкіл. Марк Беккер рекомендував голові РДА взяти на контроль ситуацію із закупівлею твердого палива для соціальних закладів району.

Житловий фонд комунальної власності Сахновщинського району, за словами голови РДА Івана Котули, готовий до опалювального сезону на 57% - 23 з 40 житлових будинків. Також проводяться ремонти закладів культури та освіти.

Члени штабу також обговорили питання стану та ремонту місцевих доріг, підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання та водовідведення, а також затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.