Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Люботинській лікарні відремонтують рентген-кабінет та хірургічне відділення

У Люботинській лікарні відремонтують рентген-кабінет та хірургічне відділення

Кошти на проект реконструкції лікарні було виділено з обласного бюджету за ініціативою голови ХОДА Юлії Світличної.

Наразі проводиться тендер щодо визначення виконавця ремонтних робіт у лікарні. Планується, що роботи розпочнуться вже в серпні.

Зі станом лікарні ознайомилися заступники голови ХОДА Анатолій Бабічев та Вадим Данієлян у ході робочої поїздки в Люботин 14 червня.

Як розповіла головна лікарка закладу Олена Кандаурова, кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації на комплексну реконструкцію лікарні були виділені після візиту керівниці області Юлії Світличної у вересні минулого року.

«Також за підтримки Юлії Олександрівни вже виділено кошти на початок робіт – з державного, обласного та місцевого бюджетів. Почнемо з рентген-кабінету. У минулому році нам передали нові рентген-апарат та мамограф – тепер ми зможемо встановити їх у належних умовах. Потім – хірургічне відділення. Все робитимемо поетапно, як прописано в проєкті. Зараз різні відділення в нас розташовані в різних будівлях. Після реконструкції це буде єдиний комплекс, і людям буде зручніше: не потрібно буде бігати містом для обстежень. Розраховуємо й на подальшу підтримку області у зміцненні нашої лікарні», - розповіла Олена Кандаурова.

За її словами, протягом останніх 3-х років заклад інтенсивно оновлюється.

У минулому році проведено капітальний ремонт поліклінічного відділення та будівлі господарчого корпусу, придбано рентгенівську діагностичну систему та апарат УЗД високого класу, закуплено меблі та електричний кардіограф.

«Ми дуже вдячні за таку увагу керівництва області до медицини. До цього ми не бачили ремонтів та техніки з радянських часів», - зазначила головна лікарка Люботинської лікарні.