Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 90% сходів озимої пшениці - у хорошому і задовільному стані

Понад 90% сходів озимої пшениці - у хорошому і задовільному стані

Про підсумки весняно-польових робіт розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

За його інформацією, загальна площа озимих зернових культур складає 547,9 тис. га.

«Рослини в зиму ввійшли в фазі кущіння, середня висота снігового покриву становила від 20 до 42 см. Стан озимих перед зимівлею: у хорошому стані - 35,3%, у задовільному - 51,4%, у слабкому і розрідженому - 13,2%. За даними Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва, загибелі і пошкоджень озимих культур від перезимівлі не відзначено», - сказав Олександр Нездюр.

На сьогодні отримано сходи на 100% посіяних площ, з яких у хорошому стані - 46,7, у задовільному - 46,9%, слабкі та зріджені - 6,4%.

Загальна площа ярих зернових і зернобобових становить 480,8 тис. га.

На сьогодні зернові культури знаходяться в фазі молочної стиглості. Роботи з прибирання ранніх зернових будуть розпочаті в першій декаді липня.

У Харківській області прийом і зберігання зерна здійснюють 52 хлібоприймальних підприємства загальною потужністю одноразового зберігання 2 млн 400 тис. тонн зерна.

Для збирання ранніх зернових буде залучено понад 3 тисяч комбайнів.

Для ліквідації можливих загорянь на полях і в місцях зберігання, перероблення врожаю в районах області створено 35 добровільних пожежних формувань загальною чисельністю 105 осіб, додатково залучено 8 пожежних автомашин, 3 автоцистерни та інші засоби і механізми пожежогасіння. Питання пожежної безпеки знаходяться на контролі департаменту.